E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKozak'tan ultraaslan'a: Sıkıysa gelin öldürün beni---

Kozak'tan ultraaslan'a: Sıkıysa gelin öldürün beni

Kozak'tan ultraaslan'a: Sıkıysa gelin öldürün beni
10 Temmuz 2019 - 17:28 borsagundem.com

Galatasaray divan kurulu üyesi Hayri Kozak, ultrAslan taraftar grubunun yarın görülecek tedbir davasına gideceğini açıklaması üzerine, "Burası dağ başı değil, Galatasaray. Kim oluyor bunlar? Sıkıysa gelin. Ben gidiyorum. Öldürün beni" dedi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki Özhan Canaydın Toplantı Salonu'nda  gerçekleştirilen divan kurulunda yönetim kurulunu başkan yardımcıları Yusuf Günay  ve Kaan Kançal ile üye Okan Böke temsil etti.
 
Toplantının açılışında konuşan Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu,  Galatasaray Kulübünün idari ibrasızlıkla ilgili mahkemede olduğunu hatırlattı.

Ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerin sonlanması gerektiğini dile  getiren Hamamcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Son mali genel kurul sonrası bu durumdan vazife çıkaranların  ötekileştirici nefret söylemlerini bırakması gerek. Bu bizi çok yaralıyor ve için  için kulübümüzü kemirmektedir. Buna son vermenin tek yolu tüm paydaşların aynı  doğru etrafında birleşmesi. Bizi birleştiren en önemli unsur, sarı-kırmızı  renklere olan sevdamızdır. Son 3-4 senede ivme kazanan ayrıştırıcı,  ötekileştirici söylemin bir an önce bitmesi, vazife çıkaranların bundan  beslenmesine engel olmamız lazım. Hiç kimse sanal düşmanlar ve mağduriyet  yaratarak rövanşist davranmamalı. Bu bizi çok yaralıyor. Emin olun diğer  kulüplere malzeme verir hale geldik. Galatasaray'ın kültürel ve tarihsel  birikiminin ağırlığını taşıyabilmemiz gerekiyor. Bunları taşıyabilmek,  değerlerimize sahip çıkabilmek, kupalardan ve şampiyonluklardan önemlidir."

Eşref Hamamcıoğlu, kulüp tüzüğünde tadilat yapılması gerektiğini  vurgulayarak, mali genel kurulların iki gün yapılması, Galatasaray Kulübü Derneği  mali yılı ile bağlık ortaklıklarının mali yılının senkronize edilmesi, denetim  kurulunun bağımsız olması, oylama yönetiminin değiştirilerek elektronik oylamaya  geçilmesi önerilerinde bulundu.

Yusuf Günay: "Galatasaray rakiplerin çok önüne geçti"

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Yusuf Günay, Galatasaray'ın  idari, mali ve sportif açıdan rakiplerinin çok önüne geçtiğini söyledi.

Eşref Hamamcıoğlu'ndan sonra söz alan Günay, Hamamcıoğlu'na yaptığı  birleştirici konuşmadan dolayı teşekkür ederek, "Konuşma içinde yönetim için  suçlama olduğunu söylemem gerekir." dedi. Bunun üzerine Hamamcıoğlu, "Suçlama  değil, eleştiri ve tespit." diye düzeltti. Günay ise "Eleştiri veya ön yargı ile  olumsuz bakış diyelim." diye karşılık verdi.

Göreve geldikten sonra kulübün sorunlarına çözüm üretmeye  çalıştıklarını aktaran Günay, "Yönetim olarak ilk günden bu tarafa Galatasaray'ın  yapısal sorunlarını çözmek için büyük uğraş veriyoruz. Bundan kimsenin şüphesi  olmasın. Galatasaray'ın bütün sorunları teker teker yönetim kurulumuz tarafından  daha önce hiç olmadığı gibi masaya yatırılıyor. Galatasaray, hem idari hem mali  hem de sportif açıdan rakiplerimizden çok daha öne geçmiş durumda." diye konuştu.

Galatasaray'ın idari, mali ve sportif olarak tıkandığı anda bir erken  seçim yapıldığını anlatan Yusuf Günay, "Sayın Mustafa Cengiz ve ekibi, bu seçimi  aldıktan sonra önündeki UEFA'dan men edilme ve sermaye artırımı meselelerini  çözerek Galatasaray'ın geçen sezon sportif başarısının en temel esasını sağladı.  Ondan sonra da Galatasaray, hem 18. Türkiye Kupası şampiyonluğuna hem de 22. Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Bunu mali olarak artıya geçerek yaptı. Bu,  takdir edilecek bir başarıdır. Bu konuda sizlerin takdir etmesini istiyoruz."  ifadelerini kullandı.

Tüzük tadiliyle ilgili çalıştıklarını anlatan Günay, "Divan  komisyonlarının yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Bunlardan istifade  ediyoruz. Tüzük değişikliği ile ilgili 1 haftadır çalışıyorum. Buna ihtiyacımız  var. Tüzük değişikliği çağrısı yapacağız. Başkanımız Mustafa Cengiz yoğun bir  çalışma temposu içinde. Hem mali yapılandırma görüşmeleri hem de transfer  çalışmaları devam ediyor." şeklinde görüş belirtti.

İdari ibrasızlık davası

Yusuf Günay, Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun idari  açıdan ibra edilmemesiyle ilgili alınan tedbir kararına yapılan itirazla ilgili  açılan davayı değerlendirdi.

Galatasaray için kritik anlarda davalar açıldığını belirten Günay,  şunları kaydetti:

"Yönetim olarak Galatasaray camiasını ayrıştırmak bir tarafa, hep  birlikte olmak en temel hedefimiz. 23 Mart'taki genel kurulda idari ibrasızlık  oldu. Bunu hiçbir şekilde problem etmedik, ayrıştırma aracı olarak görmedik.  Demokratik hakkımı kullanıp dava açtım. Yargıtay, idari ibrasızlığın olmadığını,  böyle bir kararının hukuka aykırı olduğunu söylüyor. Galatasaray Kulübü Genel  Kurulunun hukuka aykırı bir karar almasını engellemek için başvuru yaptık. Bizim  hiçbir problemimiz yok. Bunu yapmamıza rağmen tedbir kararlarının kaldırılması ya  da ilave tedbirler getirilmesi için arkadaşlarımız mahkemelere gitti. Galatasaray  için çok kritik anlarda oldu. 'Galatasaray için şampiyonluk değil, teamüller  önemli.' dendi. Ben 22. şampiyonlukla gurur duyuyorum. Elbette ki herkesin dava  açma hakkı var ama 'Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu yetkilerini kullanmasın'  diye mahkemeye gitmek hangi akla hizmettir. Yarın bir duruşma var. Hukuk ne  diyorsa hepimiz için bağlayıcıdır, hepimizin başının üstünde yeri vardır. Bizi  eleştirsinler, bize yol göstersinler başımızın üstünde yeri var. Hep birlikte  inşallah nice şampiyonluklara."

Kulüp projeleri

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, kulübün yürüttüğü projelerle  ilgili bilgilendirme yaptı.

Mecidiyeköy'deki inşaatta "teknokent" yapılması için başvuru  yaptıklarını dile getiren Günay, üniversitelerle görüştüklerini söyledi.

Florya, Riva ve Kemerburgaz konularıyla ilgili kendilerinden önceki  yönetimin sözleşme imzaladığını hatırlatan Günay, şöyle devam etti:

"Galatasaray, Riva ve Florya'yı verip, gelir paylaşımına dair bir  anlaşma. Bu sözleşmeler belirli bir öngörüye dayanıyor. Şu ana kadar sözleşmenin  dayandığı öngörüler gerçekleşmiş değil. Bu bizim yönetimimizin neden olduğu bir  problem değil. Buna rağmen iki sözleşmenin gereğini yerine getirmek adına  elimizden geleni yapıyoruz. Kemerburgaz, 101 dönümlük arazi. Tahsis edildiği  günden itibaren her hafta ilgili mercileri takip ediyoruz. İşgalcinin çıkmasının  tebliğ edileceği tarih yeni geldi. Bunun için bir kanun çıktı. Kanunun çıkmasını  bekledik. Bizim elimizde, irademizde olmayan şeyler... Florya ve Riva konusunda  sözleşmelerde öngörülen esasın gerçekleşmeyeceği de aşağı yukarı net. Yönetim  olarak Galatasaray için en doğru yolu tespit edip gereğini yapacağız."

 Mecidiyeköy'deki inşaatla ilgili otel başvurusu olduğunu da bildiren  Günay, "Galatasaray'a gelir sağlayacak teklif yok. Reklam alma durumunu da  araştırıyoruz. Eğer makul bir teklif gelirse değerlendiririz." değerlendirmesinde  bulundu.

Yusuf Günay, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yapılması planlanan 15  bin kişi kapasiteli spor salonuyla ilgili sorun bulunduğunu belirterek, "Çok  amaçlı spor salonu son yılında. Büyük bir mali kaynak gerektiren yatırım.  Türkiye'nin ekonomik şartları ortada. Sponsorların güçlükle bulunduğu ya da  bulunamadığı ortada. Çok amaçlı spor salonu için çok ümit gözükmüyor."  açıklamasını yaptı.

Galatasaray Adası ile ilgili 5 davanın sürdüğünü vurgulayan Günay,  "Elbette ki çok uzun süredir gelen bir hukuki problem. Sonuca çok yaklaştık.  İnşallah kısa sürede hukuki yoldan sonuç alacağız. Ada, tekrar Galatasaraylıların  kullandığı bir mülk haline gelecek. Adada mevcut işletmecinin herhangi bir  faaliyet içinde olmaması için teyakkuz halindeyiz." diye konuştu.

Yusuf Günay ile Ahmet Özdoğan arasında gerginlik

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, kulüp üyesi Ahmet  Özdoğan'a tepki gösterdi.

Günay, idari ibrasızlıkla ilgili açılan davaya feri müdahil olarak  dahil olan Ahmet Özdoğan, Yusuf Günay ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın  kulübü dava ettiği iddiası üzerine söz aldı.

Özdoğan ve arkadaşlarının feri müdahil olmasının tartışılması  gerektiğini savunan Günay, şöyle konuştu:

"Ahmet Özdoğan'ın konuşmasını hayretle, biraz da acıyarak dinledim.  'Yusuf Günay ve Abdurrahim Albayrak Galatasaray Kulübünü dava etti.' demek bir  suçluluk psikolojisinin ürünüdür. Galatasaray Spor Kulübünü dava etmedik. Bile  bile bunu söylemek acizliktir. Ahmet Özdoğan, Galatasaray Kulübü Kulübü Hukuk  Müşavirliği'nin tedbirin kaldırılması için başvurduğunu söyledi. Bence bu  alkışlanması gereken konu. Biz, Hukuk Müşavirliği'ne 'Bu davayı sonuna kadar  savunacaksınız. Bize bilgi vermeyin.' dedik. Biz, baskı yapmak bir yana objektif  karar çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Polemiklere gerek yok. Bizim dava  açmamız, Galatasaray adına doğruyu aramamız kadar doğru bir yöntem olamaz.  Tartışılması gereken Ahmet Özdoğan beylerin feri müdahil olarak başvurmasıdır.  Neden? Böyle bir şeye niçin ihtiyaç hissedilmiştir? Zaten yürüyen bir mahkeme  var. Mahkeme eğer bizi haklı görmezse seçime gideceğiz. Bizi haklı görürse de  yolumuza devam edeceğiz. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne daha güçlü mücadeleyle  ortaya çıkacağı bir takım oluşturma sürecinde. Mali olarak yapılandırmanın tam  ortasındayız. Bence izah edilmesi gereken konu budur. Bu konu belli ki Sayın  Özdoğan'ı biraz germiş. Burada o edayla bu konuşmayı yapıyor. 'Yusuf Günay ve  Abdurrahim Albayrak, Galatasaray Kulübünü dava etti.' ancak bir çocuğun  söyleyebileceği bir laf."

Yönetim kurulu üyesi Okan Böke ise bazı üyelerin feri müdahil olarak  mevcut yönetimin yetkilerinin durdurulması talebiyle ilgili şunları kaydetti:

"Ahmet Özdoğan eksik ve akıl tutulmasıyla konuşuyor. Hukukla ilgili  bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz. Feri müdahil nedir? Sayesinizde öğrendik.  Galatasaray, şampiyonlukları 1 günde kazanmıyor. 19 Mayıs'ta şampiyonluğu  kazandıktan sonra kutlama varken 23. şampiyonluğun çalışması vardı. Sizin bizim  elimizi kolumuzu bağlayıp, 'Bu yönetim hiçbir şey yapmasın, dursun, oyuncu  almasın, transfer yapmasın, satmasın.' dediğinizde biz 23. şampiyonluk için  çalışıyorduk. 23. şampiyonluğu yine burada kutlayacağız. Yine biz olacağız, biz  kazancağız. Biz kendimiz için yapmıyoruz. Feri müdahilliği yapın, çok iyi oldu.  Hepsini tebrik ediyorum. Bu bize daha çok çalışma şevki veriyor. Siz onların  elini kolunu bağlayın, adam alamasınlar, satamasınlar. Lig başlasın, ufacık  çocuklarla ligi oynayalım değil mi? Ondan sonra da voleybol, basketbol ne olacak  diye gelip hesap sorun. Sizin yasak koyduğunuz anda biz imza atıyorduk. Bu  takımda kim oynayacak, hocaya, divan kuruluna kim hesap verecek... Ne yapıyorsak  Galatasaray için yapıyoruz. Herkesin ne kadar Galatasaraylı olduğunu biliyorum.  Lütfen birbirimizin ayağına basmayalım, 'Onlar' veya 'Bunlar' diye konuşmayalım.  Neticede bir tane arma var o da Galatasaray arması. Her zaman ve her yerde en  büyük Galatasaray."

Kaan Kançal: "UEFA kriterleri konusunda hiçbir endişemiz yok"

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Kaan Kançal, kulübün UEFA'nın  Finansal Fair Play kurallarına uyma sorunu yaşamadığını söyledi.

Mali konularla ilgili söz alan Kançal, "UEFA kriterlerini tutturmamız  konusunda hiçbir endişemiz yok." diye konuştu.

Kançal, başkan Mustafa Cengiz'in bazı konularda eleştirilmesiyle  ilgili, "Başkanımız Mustafa Cengiz'in 2011'de attığı bir tweet gündeme  getiriliyor. Açıkçası vicdanen rahatsız oluyorum. Sayın başkanımızın kulübümüze  verdiği şahsi kefaletin tutarı 375 milyon lira. Sayın Abdurrahim Albayrak'ın ise  390 milyon lira. Bu konuşmaları yaparken lütfen bu insanların hakkını teslim  edelim. Mali tabloların arkasında bir takım idari reformlar var. Bunlar  başkanımız ve yönetim kurulumuzun iradesiyle yapıldı. Bu idari reformlar olmadan  mali tablolardaki iyileşmeyi sürdüremeyiz. Bu başarıyı lütfen başta başkanımız ve  yönetim kurulumuza ithafen kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

ultrAslan'dan bildiri ve Hayri Kozak'tan tepki

Galatasaray'ın taraftar gruplarından ultrAslan, Mustafa Cengiz  başkanlığındaki yönetim kurulunun idari açıdan ibra edilmemesiyle ilgili alınan  tedbir kararına yapılan itirazın yarın görüşüleceği duruşmaya gitme kararı aldı.

Taraftar grubunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "11  Temmuz'da Galatasaray'ı esir almaya çalışan bu köhne zihniyete karşı Galatasaray'ın yanında olduğumuzu ve kulübü bu kafatasçılara bırakmayacağımızı  göstermek için Çağlayan Adliyesi önünde saat 10.30'da buluşuyoruz." denildi.

ultrAslan'ın açıklamasını kürsüden dile getiren Hayri Kozak, şunları  kaydetti:

"Merak ediyorum. Ben yarın oraya gidiyorum. Buradaki taraftarlar oraya  gelecek mi, gelmeyecek mi göreceğiz. Hadi bakalım. Sıkıysa gelin. Bu konuyla  doğrudan ilgili arkadaşlara söylüyorum. Ayaklarını denk alsınlar. Orada bir gün  birine dayak atarlar ama bu camiayı onlara bırakmayız. Aklımızı başımıza alalım.  Muhataplarımızı iyi tanıyalım. Burası dağ başı değil, Galatasaray. Kim oluyor  bunlar? Sıkıysa gelin. Ben gidiyorum. Öldürün lan beni. Bu nasıl iştir. Bunu  gönderenlerin içinde beni çok iyi tanıyan yüzlerce kişi var. Onların çok sorunlu  günlerinde onlarla sonuna kadar beraber olmuş insanım. Büyüklerine sorsunlar,  benim kim olduğumu anlarlar. Herhangi bir konu olursa doğrudan onlar sorumludur."
restbet

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,38
En Yüksek: 9,68
En Düşük: 9,25
Değişim -0,21 %
FK: 28,05
PD / DD: -5,37
İşlem Hacmi 218.235.354
Toplam Adet: 23.069.223
Ağırlıklı Ort.: 9,36
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)