E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoza Altın, Mastra'da faaliyetleri durduruyor---

Koza Altın, Mastra'da faaliyetleri durduruyor

Koza Altın, Mastra'da faaliyetleri durduruyor
28 Ocak 2014 - 14:39 borsagundem.com

Koza Altın 2014 faaliyet planlarını açıkladı, Mastra tesisinin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi

Koza Altın'ın 2014 faaliyetlerini planlama çerçevesinde Gümüşhane Mastra tesisinin faaliyetlerinin durdurulması ve arama faaliyetleri bütçesinin yüzde 70 oranında azaltılması kararı verdi. Koza Altın KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu detaylara yer verdi:

''Maden sektöründe yaşanan kısıtlamalar ve uygulamalar sebebi ile şirket bütçe ve kar dağıtım planlarımızı korumak ve büyüme performansımızı optimum seviyede tutulabilmek için kararlar alınmıştır.

Bu kararlar;
- Gümüşhane Mastra tesisimizin faaliyetinin şubat ayı sonunda durdurulması,   

- Kısa vadedeki bütçe performansımızın etkilenmemesi için sektörümüzdeki diğer şirketler gibi arama faaliyetleri bütçemizin %70 oranında azaltılması,

- Orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşma planlarımız çerçevesinde, madencilik mevzuatının oturmuş olduğu ülkeler başta olmak üzere yurt dışından gelmiş ve gelecek fırsatları değerlendirmeye hız verilmesi, kararları alınmıştır.

Burada bilinmesi gereken konu şudur ki; aramalardan başlayarak  tesis kurmaya kadar her aşamada bilgi birikimi olan ve kendi risk sermayesi ile çalışan maden şirketleri her ülke tarafından davet edilmekte ve teşvik edilmektedir.

Sektördeki kısıtlama ve uygulamalar nedeni ile Türkiyede yapılan 300 sondajdan sadece 1 tanesi madene dönüşürken bu oran dünya ortalamalarında 100 de 1 dir. Bugüne kadar gösterdikleri başarı performansı ile kendisini ispatlayan Koza maden ekiplerinin dünya da başarılı olacağına inancımız tamdır.

Şüphesiz madenciliği etkileyen en önemli faktör Dünya maden fiyatlarıdır. Kontrolümüz dışında olan bu  etken haricinde, aldığımız bu kararlar ile yakın orta ve uzun vadeli bütçe ve kar dağıtım hedeflerimizde önemli bir değişiklik olmamasını planlıyoruz. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 21,42
En Yüksek: 22,06
En Düşük: 21,28
Değişim -2,46 %
FK: 8,04
PD / DD: 0,16
İşlem Hacmi 873.950.135
Toplam Adet: 40.310.416
Ağırlıklı Ort.: 21,73
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gold Hunter29 Ocak 2014 01:18

    Sanırım Şirket Himmetdede rezerv mşktarı ve tenör zenginliğiyle karşılaştığı potansiyelden sonra diğer ocakların çoğu şirkete angarya iş gibi gelmeye başladı

  • Yola Devam29 Ocak 2014 01:13

    Kozal ile Akp arasındaki oluşturulan psikolojik çatışma çok yapay. Patronlar Akp ye çok daha yakındırlar. Sadece ellerindeki basını biraz bağımsız bırakmışlardı. ayrıca şirket alanında öyle yuksek potansiyele gelmişki turkiyede hiç madeni olmasa bile dunyanın her yerinde rahatlıkla guzel işler alırlar. zaten bu düzeye gelmiş bir şirketi dışlamak turkiyenin zararına olur. yabancılar mı gelip çıkaracak madeni ve parayı yurtdışına çıkaracak. bunu akp de kabul etmez zaten.

  • Cem29 Ocak 2014 01:07

    Yeni ocak himmetdede potansiyeli bugune kadar kozalın olan butun madenlerinden daha fazla potansiyele sahip. çok zengin. hedelenen yıllık uretimde çok yuksek. diğer madenlerin hepsinin toplamından çok daha fazla verimli olacak!

  • Gazeteci29 Ocak 2014 01:03

    Artık şirketin çok büyük ekonomik gücü var. milyarlık nakitiyle, teknik donanımı, yetişmiş elamanı, bilgi birikimi çok yükseldi. madencilikte yurt dışı çok daha buyuk potansiyel sunuyor. Rusya, turki cumhuriyetleri, afgansistan, pakistan, afrika çok buyuk potansiyeli var. Fetonun okulları her yere davet ediyor.

  • madenci29 Ocak 2014 00:58

    Olay hukumetle olabilecek çatışmalarla ilgili değil, Genelde turkiyede madencilik çok zor. bir işletmeye başlamak için on bin takla atmak gerekiyor. on bin takla yerine yurtdışı potansiyeli çok daha cazip gelmeye başladı

  • Engineer29 Ocak 2014 00:52

    Zaten fazla verimli bir maden değildi. ordaki makineleri ve kalifiye personeli yeni ve çok daha buyuk olan Himmetdede madenine kaydırıp, orda faydalanmak şirket için çok daha verimli olacaktır!

  • Borsacı28 Ocak 2014 14:50

    RTE kapatmadan onlar kapatmaya başlamış. Uganda'aki tafineri işini red etmek ile hata yaptılar.