E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKovid-19'un ikinci kez bulaşabildiği kanıtlandı---

Kovid-19'un ikinci kez bulaşabildiği kanıtlandı

Kovid-19'un ikinci kez bulaşabildiği kanıtlandı
24 Ağustos 2020 - 20:39 borsagundem.com

Hong Kong Üniversitesi'nde görevli araştırma ekibi, bölgede bir kişinin Kovid-19 bulaşıp iyileştikten sonra ikinci kez enfekte olduğunu kanıtladıklarını iddia etti.

Hong Kong'da nisanda iyileşen hastanın ağustosta yeniden Kovid-19'a yakalandığı ileri sürüldü. Vakanın, 33 yaşında bilişim uzmanı bir erkek olduğu belirtildi.

'rthk.com'un haberine göre, nisan sonunda Kovid-19 tedavisi gördükten sonra taburcu edilen erkeğin, bu ay İspanya'yı ziyaretinden sonra yeniden yaptırdığı yeni tip korona virüs testinin sonucu pozitif çıktı.

Uzman ekibi, "genetik dizilimin, hastaya nisan ve ağustos aylarında buluşan virüs türlerinin açıkça farklı olduğunu gösterdiğini" açıkladı.

Bilim insanları şu açıklamada bulundu:

"Birçokları iyileşen Kovid-19 hastalarının, enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğuna inanıyor ancak bazı hastaların birkaç ay sonra antikor seviyesinin azaldığının kanıtı mevcut. Bulgularımız, SARS-CoV-2'nin, hastalar doğal enfeksiyon yoluyla bağışıklık kazanmış olsa bile soğuk algınlığıyla ilişkili diğer yaygın insan koronavirüslerinde olduğu gibi küresel insan nüfusunda sürüp gidebileceğini ortaya koyuyor."

Uzmanlar, Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin maske takmayı ve sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'de son 24 saatte 1443 yeni tanı kondu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)