E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorsan radyo ile cezaevine şifreli talimat---

Korsan radyo ile cezaevine şifreli talimat

Korsan radyo ile cezaevine şifreli talimat
04 Eylül 2022 - 09:37 borsagundem.com

Cezaevindeki mahkumlara şifreleme yöntemiyle mesaj ve talimat yağdıran korsan radyonun yayınları durduruldu

Kemerburgaz'da bir eve yapılan baskında kaçak radyo yayını yapıldığı tespit edildi. Kaçak radyo yayınıyla cezaevindeki bazı mahkûmlarla iletişim kurulduğu belirlendi.

Silivri Cezaevi yönetimine geçtiğimiz günlerde bir mahkûm, ihbar mektubu gönderdi. Mektupta cezaevinde yatan mahkûmlara yönelik kaçak bir yayın yapıldığı ve bu yayın içerisinde şifreli yöntemle bir akım talimatlar verildiği yazıyordu.

İddiaya göre, bu yayınlar karşılığında mahkûmların ailelerinden 3 ila 5 bin lira arasında paralar talep ediliyor, karşılığında mahkûmun adı ve tutuklu bulunduğu koğuş zikredilerek mesajlar söyleniyordu.

Yasal olmayan yollarla yapılan bu yayınlarda terör örgütü PKK, DHKP-C gibi örgüt üyelerine yönelik konuşmalar yapılıp yasaklı şarkılar çalınıyordu.

İhbar üzerine durum önce RTÜK'e, ardından savcılığa bildirildi. RTÜK yapılan incelemede söz konusu radyonun kaçak frekansla yayın yaptığını tespit etti. Dilek Yaman Demir'in Sabah'taki haberine göre yayının adresi Kemerburgaz'daki bir ev çıkınca polisler düğmeye bastı.

RADYO YAYINI İPTAL EDİLDİ

İkamete yapılan operasyonda yayın yapmaya yarayan birçok elektronik malzeme ve uydu vericisi bulundu. Emniyet güçleri tarafından el konulan envanterlerle birlikte yayını yapan kişinin tespit edilmesi için ayrı bir çalışma yürütüldü.

RTÜK yayın frekansının engellenmesi için Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvuruda bulundu. Talep dilekçesinde incelenen yayında terörü destekleyen yayın yapıldığı, kaçak yayınla vergi kaçırıldığı ve bazı şahıslara yönelik ithamlarda bulunulduğu anlatıldı. Talebi kabul eden hâkimlik erişim engeli verirken, şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

Silivri Cezaevi'nde 44 Kovid-19 vakası

 

Barış Pınarı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

 

90 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dedektif05 Eylül 2022 08:09

    mahkum yakınları iletecekleri mesajları açık görüş günü de iletirler ben bu işten bişey anlamadım

  • Mucise Reis : )05 Eylül 2022 07:10

    Ne yapmışlar ? Kırmızı bültenli aranan pkk lıyı, programlarına mı davet etmişler :D  Bunu yapan x resmi tv kurumu... ne ceza aldı ? ilgili görevlisi ? ...Neyse vatan millet bayrak ezan. enegelleyin bu terör odaklarını ... :D

  • ALİ YILDIRIM04 Eylül 2022 14:31

    Muhalefet kökten pkk ve ypg desteklediğini alenen söylüyor ve insansız hava araçlarının masum teröristleri öldürdüğünü milletvekilleri basında söylüyor kimsede kılını kıpırdatamıyor.bunasıl bir devlet bu nasıl bir millet bu nasıl bir adalet sistemimiz var.herkes bir birinden korkuyor.adalet garibanlar için mi bu ülkede çalışıyor.

  • Söz Temelliye 04 Eylül 2022 13:28

    Temelli, bunlar sizin ekip…Gaspçı srfszlr

  • Eski 1 Fenerli 04 Eylül 2022 13:02

    Hükümetimizi destekliyor, devletimizi ve milletimizi seviyor, hainlerden ise tiksiniyoruz...

  • Pala04 Eylül 2022 12:57

    Yasaklı şarkı mı varmış:)

  • Cevat04 Eylül 2022 12:26

    Şifreye gerek yok chp si hdp si alenen bu işi yapıyor Milletvekillerini takip edin yeter