E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoroplast’ın talep toplaması 20-21-22 Temmuz’da gerçekleşecek---

Koroplast’ın talep toplaması 20-21-22 Temmuz’da gerçekleşecek

Koroplast’ın talep toplaması 20-21-22 Temmuz’da gerçekleşecek
19 Temmuz 2022 - 14:35 borsagundem.com

Halka arz başvurusu SPK tarafından onaylanan Koroplast, Yapı Kredi Yatırım liderliğinde halka arz oluyor. Koroplast’ın payları için 20-21-22 Temmuz tarihlerinde, 4,68 lira sabit fiyattan talepler toplanacak.

Korozo Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Korozo Ambalaj) bünyesinde 1981 yılında kurulan Koroplast markası, 2017 yılından itibaren ayrı bir şirket olarak faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye'yi ilk çöp torbası, buzdolabı poşeti gibi ürünlerle tanıştıran ve mutfak yardımcı ürünleri kategorisinin mimarı ve pazar lideri olan Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş'nin (Koroplast) halka arz için SPK’ya yaptığı başvuru, 30 Haziran 2022 tarihinde onaylandı. Halka arz için talep toplama tarihleri ise 20-21-22 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

Koroplast’ın talep toplaması, Yapı Kredi Yatırım liderliğinde 38 adet aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Ödenmiş sermayesinin 150 milyon TL’den 174 milyon 600 bin TL’ye çıkarılmasıyla artırılacak 24 milyon 600 bin TL nominal değerli pay ve şirketin mevcut ortağı Korozo Ambalaj’a ait 42 milyon 200 bin TL nominal değerli pay ile toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde; Korozo Ambalaj’a ait 11 milyon 700 bin TL nominal değerli ek satış dahil olmak üzere 78 milyon 500 bin TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 4,68 TL olarak belirlendi.

Koroplast’ın halka arz edilecek paylarının yüzde 25’inin yurt içi yüksek başvuru yapan bireysel yatırımcılara, yüzde 25’inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 40’ının yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10’un da yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi hedefleniyor. Halka arzdan sonra şirketin halka açıklık oranının ek satış hariç yüzde 38,26 olması bekleniyor.

"Tüketicilerden aldığımız güvenle halka açılacağız"

Halka arz izahnamesinin 30 Haziran 2022 tarihinde SPK tarafından onaylandığını belirten Koroplast Genel Müdürü Bekir Türkoğlu “Çöp torbası kategorisinin yaratıcısı olduğumuz, birçok ilke imza atarak yenilikçi ve kaliteli ürünlerle faaliyet gösterdiğimiz sektörde yüzde 100 marka bilinirliğine¹ sahip lider bir markayız. Kurulduğumuz günden bu yana istikrarlı bir büyüme ile karlılığımızı arttırıyoruz.  2020 yılında 279 milyon TL ciro elde ederken, 2021 yılında ise yüzde 46 büyüyerek² 407 milyon TL ciroya ulaştık. Bilgi birikimimizi kullanarak tüketicilerin markamıza olan ‘yenilikçi’ atfını her zaman korumak için Ar-Ge yatırımlarına öncelik veriyoruz. Ürünlerimizi her daim geliştiriyor, bulunduğumuz tüm kategorileri büyütme hedefiyle kullanışlı ve inovatif ürünler üretiyoruz. Gelişen teknolojiye uygun uygulamalarımız ve sistemlerimizle çöp torbası ve saklama ürünleri üretiminde kullanılmak üzere yıllık 15.500 ton üretim kapasitesine sahibiz.

Türkiye’nin esnek ambalaj sektörünün gelişimine yatırımları ve sunduğu ilklerle öncülük eden, bugün “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 164. sırada yer alan³, Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük ambalaj üreticileri arasında bulunan ana sermaye ortağımız Korozo’nun desteğiyle; 40 yılı aşkın tecrübemizi, kurumsal yönetim ilkelerimizi ve şeffaflığımızı halka açık bir marka olarak sürdüreceğiz. Tüketicilerimizden aldığımız güvenle kendimizi geliştirmeye devam edecek, artan başarılarımızla liderliğimizi koruyacağız.” dedi.

KOROPLAST HAKKINDA

Kalite ve teknolojisiyle tüketicilerin yaşam kalitesini artıran Koroplast markası, Korozo Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Korozo Ambalaj) bünyesinde 1981 yılında kuruldu. 2017 yılından itibaren ayrı bir şirket olarak faaliyetlerine devam eden Koroplast, Türkiye'yi ilk çöp torbası, buzdolabı poşeti gibi ürünlerle tanıştırmıştır ve mutfak yardımcı ürünleri kategorisinin mimarı ve pazar lideridir4. Gerçekleştirdiği yatırımlarla sektöründe her zaman ilkleri gerçekleştiren Koroplast, bugün çöp torbası, buzdolabı poşeti ve pişirme kâğıdı başta olmak üzere, streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet, fermuarlı poşet, fırın torbası, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası, dondurulmuş gıda torbası ve temizlik kategorisindeki sünger ve temizlik bezleriyle birlikte geniş bir ürün yelpazesine sahip. Müşterilerinin desteği, 40 yılı aşkın bilgi birikimi, teknolojik donanımı, Ar-Ge yatırımları ve uzman satış-pazarlama kadrosu sayesinde sektörünün lideri 4 olan Koroplast, geliştirdiği ürünlerle tüketicilerinin hayatını birlikte kolaylaştırıyor.

¹ Ipsos Ambalaj&Poşet Marka Sağlığı Araştırması Raporu, Mart 2022
² Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.  
³ İstanbul Sanayi Odası (ISO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2021
https://www.iso500.org.tr/500-buyuk-sanayi-kurulusu
4 Nielsen Raporu, İndirim Marketleri Hariç Ciro Payı

SPK, Koroplast'ın halka arzına onay verdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasbi20 Temmuz 2022 21:40

    Daha yüksek oranda ve fiyatta Sadece sermaye artışı olaydı ky.cı katılıma daha daha iştahlı olurdu. Herkes borçtan dem vuruyor, insanların, kabilelerin, şirketlerin, devletlerin borcu var alacağı var, sıfır borç/alacak ancak mezarda ve mezardakinde olur... Yönetim iyi, iyi niyetli, işinin ehli ise şirket yürür... Unutulmasın Borsada işlem gören kchol ün borcu orta segment devletin borcu kadar.

  • Trakyali20 Temmuz 2022 16:19

    Borçlu sirket asla al.mam. Gerçi burası imkb kumarhanesi altın çamur çamur altın olur

  • Batık borsacı 20 Temmuz 2022 13:24

    Buzdolabı poşeti streç üret piyasadan 300 milyondan fazla parayı topla! Kurban bayramı da geçti, bayram öncesi satışlar arttığında belki daha iyi arz ederdiniz! Katılan herkese başarılar!

  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2022 08:20

    Hayallerim var. onu yapacak borcumu ödücem böyle olacak şöyle olacak. plastık satıyorum narlon satıyorum :D gel bana ortak ol... ya sen yapacaklarını ap öyle gel borsaya .... :D ne arge edıyorsun ? hammadde tesisilerin, alternatif plastın turu farklı plastıklar mı? tasarımsal plastık torbalar mı? :D yani merdiyen altında yapılmayan ne yapıyorsun ? ben anlamadım :d gel ortak ol... neye ortak olacakz ? sen borçlarını ödeyeceksın bize hayaller mi halacak : )) borsanın lu halinde çok iyi herşeyini yapmışi golobal krize tkaılmış geçmişi belli firmalar varken neden seni seçmeliyim ?  onu anlat...

  • Hamido20 Temmuz 2022 21:32

    Sen kriptocusun. Ne işin var şirket/hisse yorumunda.

  • Lale19 Temmuz 2022 17:31

    Satamazlar tüm mallari

  • asena19 Temmuz 2022 15:59

    sakın bulaşmayınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • Mustafa 19 Temmuz 2022 17:56

    Sana inat bulaşacağım, çatla emi.