E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoronavirüs olağanüstü hali Japonya’da olimpiyatları tehlikeye atıyor---

Koronavirüs olağanüstü hali Japonya’da olimpiyatları tehlikeye atıyor

Koronavirüs olağanüstü hali Japonya’da olimpiyatları tehlikeye atıyor
05 Mayıs 2021 - 10:15 borsagundem.com

Japonya’nın Kovid olağanüstü halini uzatmayı düşündüğü ve Tokyo Olimpiyatları hakkında soru işaretleri doğduğu belirtiliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Japonya’nın başkent Tokyo ve diğer büyük kentlerde koronavirüs nedeniyle ilan ettiği olağanüstü halini uzatmayı düşündüğü belirtiliyor. Bunun Japonya’da yapılması planlanan Yaz Olimpiyatları hakkında soru işaretleri doğurabileceği yorumu yapılıyor.

Üç kaynak Reuters’e verdiği demeçte, ülkenin Kovid-19 vakalarındaki artışla mücadele ederken, yetkililerin Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo illerindeki önlemlerin 11 Mayıs’tan sonraya uzatılmasını değerlendirdiğini söyledi.

Kaynaklardan biri Reuters’e verdiği demeçte, hükümetin Cuma günü resmi bir karar verebileceğini söyledi. Yomiuri Gazetesi daha önce olağanüstü halin uzatılmasının muhtemel olduğunu bildirmişti.

25 Nisan’da uygulanan önlemlerin uzatılması, muhtemelen 23 Temmuz’da başlaması planlanan Tokyo Olimpiyatlarının planlandığı gibi gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğine dair ısrarcı endişeleri körükleyecektir.

Oyunlar, salgın nedeniyle geçen yıl bir kez ertelendi. Kuzeydeki Hokkaido adasındaki Sapporo şehri Çarşamba günü yarı maraton test etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Yomiuri’nin haberine göre, Japon Başbakanı Yoshihide Suga Çarşamba günü üst düzey hükümet bakanlarıyla olağanüstü hal uzatması için görüşmesi yapacak. Yomiuri, bir uzatmanın ne kadar süreceğini detaylandırmadı.

Kaynaklardan ikisine göre, ortaya çıkan tekliflerden biri ay sonuna kadar uzatma.

Osaka Valisi yerel basına göre üç haftadan bir aya uzatmanın gerekli olabileceğini söyledi.

Japonya’nın hükümet binaları ve finans piyasaları, yıllık Altın Hafta tatilleri nedeniyle Çarşamba günü kapalıydı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’ın bu ayın sonlarında Japonya’yı ziyaret etmesi bekleniyor, ancak olağanüstü halin uzatılması halktan oyunları iptal etme çağrılarının yenilenmesine neden olabilir.

Tokyo ve diğer kentsel bölgelerdeki olağanüstü hal kapsamında hükümet, alkollü restoranların, barların ve karaoke salonlarının kapanmasını istedi. Büyük mağazalar ve sinemalar da kapatılırken, seyircilerin büyük spor etkinliklerinden men edilmesi sağlandı.

Yomiuri, hükümetin hizmetler sektöründeki herhangi bir işletme kısıtlamasını gevşetip gevşetmeyeceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)