E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKorona virüsü endişesi hafifliyor mu?---

Korona virüsü endişesi hafifliyor mu?

Korona virüsü endişesi hafifliyor mu?
27 Şubat 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endekste yukarı yönlü hareketin devam etmesi adına haber başlıklarına bağlı fiyatlamaları takip edip, temkinli olmakta fayda olduğu görüşü öne çıkıyor.

Yurtiçi piyasalarda jeopolitik risklerin oluşturduğu negatif havanın yanında dışarıda coronavirüsüne dair endişeli tablo risk iştahını baskılıyor. Dün endeks güne yatay negatif başlangıç yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib ve gelecek hafta Rusya ile yapılacak görüşmeye yönelik açıklamaları sonrası kayıplarını bir miktar derinleştirmesine karşın günü pozitif kapattı.

Endeks günü %0,71 yukarıda 115.171 puandan bitirdi. Endeksin 114.000 üzerindeki kalıcılığı yukarı yönlü hareketin devam etmesi adına önemli fakat haber başlıklarına bağlı fiyatlamaları takip ettiğimiz bu dönemde temkinli olmakta fayda var. Dolar/TL kuru ise güne 6,16 seviyesinden güne başlarken, anlık olarak da bu seviyenin yakında işlem görüyor.

Kurun seyrinde yalnızca iç dinamikler değil doların küresel piyasalardaki güçlü seyri de etkili. Fakat 6,15 üzerindeki tutunma gelecek günlerde 6,20 direncinin konuşulmasına neden olabilir.

Yurtdışı piyasaların sıcak gündemi coronavirüsü olarak kalmaya devam ediyor. Bugün Asya saatleri diliminde ABD Başkanı D.Trump açıklamalarında, Başkan Yardımcısı M.Pence’e virüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları koordine etmekle görevlendirdiğini duyurdu.

Çin dışında diğer ülkelerde virüse dair vaka sayısındaki artış devam ederken, Çin’den gelen haberde 28 Ocak tarihinden bugüne ölüm oranı en az seviyeye indiği yer aldı. Bu sayının düşüşü iyileşme sürecinin başladığına işaret ederse bir miktar risk iştahında toparlanma görülebilir fakat risk bu denli sıcak bir şekilde devam ederken, kesin çözüm olarak görülmeyen her türlü gelişmenin etkisi sınırlı ve kısa vadeli kalabilir.

Bu sabah Asya piyasalarında negatif bir hava var. Vadeliler anlık olarak negatif hareket ederken, emtialarda ons altın yeniden alım tarafına geçmiş durumda. 1660$ çevresinde şekillenen ons altın için 1680$ seviyesi en yakın direnç noktası olarak izlenebilir. Petrol fiyatları ise 2019 yılı ocak başından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Zayıf talep beklentilerine yönelik karamsarlık petrol fiyatlarını bir süre daha baskı altında tutabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)