E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüste vaka sayısı 7 bini aştı---

Korona virüste vaka sayısı 7 bini aştı

Korona virüste vaka sayısı 7 bini aştı
28 Mart 2020 - 19:47 borsagundem.com

Türkiye'de bugün 7641 korona virüs testinden 1704'ü pozitif çıktı. Toplam vaka sayısı 7402'ye yükseldi. Son 24 saatte Kovid-19 sebebiyle 16 hasta hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüs ile ilgili bugünkü rakamları açıkladı. 24 saat içerisinde yapılan 7641 testten 1704'ü Kovid-19 pozitif çıktı. Sağlık Bakanı bugün içerisinde 16 vatandaşımızın hayatını kaybetiğini korona virüsün neden olduğu toplam can kaybınınsa 106'ya yükseldiğini bildirdi. Türkiye'de toplam korona virüs vakası sayısı da böylece 7402 oldu.  

Bakan Koca açıklamalarında hastalığın yayılmaması için farklı önlemlerin hayata geçeceğini, hastalığın yayılmaması için yerinde müdahale edilmesi gerektiğini açıkladı. Sağlık Bakanı vatandaşlardan sosyal hayattan izole bir hayat tarzını geçici olarak benimsemelerini istedi.

İşte Bakan'ın açıklamaları:

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (54)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yoğurtlu iskender29 Mart 2020 13:33

    Yunan iskenderin torunu.Senin gibi cibiliyeti bozuktan beklenen ahmakça bir şey yazmışsın...

  • A29 Mart 2020 13:24

    Yunanistanın nufusu 20 nilyon ölen 1000 ni gecti

  • strateji çözücü29 Mart 2020 13:09

    Virüs bitmeyecek ta ki ülkelerin teslim olduk demelerine kadar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mart 2020 12:40

    asıl cahil sensin din düşmanı.kafirler(İtalyanlar, ABD,ler, Fransızlar Çin liler, İngiliz ler)  ümre yemi , cami yemi gidiyorlar bir cahil bire gafil bire ALLAH düşmanı binlerce insanı telef oldu neden onlara laz söylemezsin.bugün milyon dolarları olan ve en iyi hayat tazrı olan en iyi yiyeceği yiyen ünlüler ve doktor  prefösürler hastalanıyor niye bunları kör gözün görmüyor.bu virüsü abd ve israil in çıkartığı yeni bir dünya düzeni kurmak için düğmeye bastığı tv lerde bar barğırarak söylenmekte sen bunlarıda izlemedinmi.bu virüs ancak ve ancak abd ve israil amaçlarına ne zaman ulaşırlar ise işte o zaman bitecektir.umarım yüce ALLAH dan din düşmanlarım amaçlarına ulaşamadan virüsü yerler.

  • Kral29 Mart 2020 12:21

    Sokaga cikma yasagi gelsin garibay mecbur ise gidiyor dolmusa biniyor

  • kılıç29 Mart 2020 11:37

    ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN, ÜLKEMİZİ YÖNETENLERE ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN ÜLKEMİZE GELEN DEPREM ,HASTALIK GİBİ FELAKETLEDEN ZARAR GÖREN KARDEŞLERİMİZE SABIR İHSAN EYLESİN.

  • plan29 Mart 2020 11:34

    Bu a haber neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya hegemon güçleri batırdı Türkiye süper güç olacakmış. Kargaların güler buna. ABD sınırsız dolarıyla her ülkeyi her şirketi satın alır. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya v.b ülkeler gücüne güç katar bizim gibi küçük ülkeleri esir alırlar plan bu zaten.

  • ekonomist/stratejist29 Mart 2020 10:27

    IMF'den para dilenmekle ilgili bir kampanya yapılıyor. Ben bu kampanyaya şiddetle reddediyorum. Ben en iyi ekonomist/stratejist birisi olarak bir önerim var analizlerim var. Bir kere küresel resesyon yaşanıyor yani küresel daralmada enflasyon iyice düşer ve bir de petrol krizi de bize yarıyor çünkü bu da enflasyonu iyice düşürüyor. Yani ülkemiz için şu an en önemli pozitif yansıması enflasyon çok düşecek tam da bu ortamda talebi canlandırmak adına TCMB sıfır maliyetle 83 milyon nüfus kadar 83 milyon TL bassa herkese 1000 TL bassa enflasyonu hiçbir zaman yükseltmez ve talebi de canlandırırsın. Ben en iyi ekonomist/stratejist birisiyim analizlerim birebir tutar çünkü reeldir. IMF gibi kan emici yerine TCMB enflasyonun çok düşecek olmasının avantajıni kullanarak bol para basarak talebi canlandırsın. Çünkü şu an tüm dünyada deflasyon yaşanırken bunu kullanmak için tam zamanı. Yerli ve milli öneri 😉

  • İyi çözüm değil29 Mart 2020 14:34

    Ya dolar fırlar o zaman önünü alamayız kendimiz TL basarsak bence iyi çözüm değil kardeşim.

  • sosyalist29 Mart 2020 01:25

    Çok şükür dincilerden kurtulacaz gelsin şöyle bir sosyalist biri özlemişiz.

  • Ali29 Mart 2020 00:22

    DÜNE KADAR SURİYEYİ...IRAK...İRANI...YEMENİ...AFGANŞSTAN VE ÜLKEMİZİ KARIŞTIRIP HER GÜN ŞEHİT VERİLMESİNE SEBEB OLAN ULUSLAR.....ŞU ANDA ATEŞ SİZİN ÜLKENİZİDE YAKIYOR.....İŞTE BU ALLAHIN ADALETİDİR...HER KES ŞÜKRETMEYİ ÖĞRENSİN...

  • vatandaş29 Mart 2020 00:19

    ne kanalı be millet can hayında sen kanal diyorsun ayıp ya

  • Zaman hızla tükeniyor29 Mart 2020 00:09

    Testler sadece ileri safhadaki semptomlara sahip olan hastalara uygulandığına göre, kötüleşmeye namzet çok daha fazla sayıda Covid-19 müspet vak'a olduğu kesin. Bundan sonra sayıların çok önemi yok diye düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte, ülkemizi yönetenlerin hastalarımızın tedavi şansına sahip olabilmeleri için çok büyük gayret göstermesi gerekiyor. Özet olarak, alınan tedbirler başarılıdır veya değildir tartışmalarını bırakarak, sağlığa ayrılan bütçeyi acilen çok daha fazla artırıp, ne yapılması gerekiyorsa yerine getirmeliyiz. Seneye bu virüs veya daha kötü mutasyonları ile tekrar karşılaşma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu da kesinlikle unutmamamız gerekiyor.

  • Ulan yoğurtlu iskender28 Mart 2020 23:59

    Sen yunan tohumu olmasan,adın zaten iskender olmazdı,anladın mı mal oğlu mal.

  • ekonomist/stratejist28 Mart 2020 23:49

    Ya bu a haber ne ayak ergün diler diye zirtapoz var küresel ekonomik krizde tüm Avrupayı batırdı bitirdi ama biz yükselecez inşallah ee nasıl olacak diyorlar bakıp kalıyor hiçbir analiz yok reel karşılığı yok tamamen salla gitsin boylelerine tv çıkarıyorlar. La olum Avrupa batarsa göbekten bağlıyız zaten biz de batarız birisi buna ihracat ve ithalatta boğazımıza kadar Avrupa'ya bağlı olduğumuzu hatirlatsın. Şu an küresel krizi en fazla hissedecek ve toparlanması uzun sürecek biziz 😉

  • Nuri28 Mart 2020 23:40

    2 hafta genel sokağa çıkma yasağı olsun,hasta anlar tespit edilir,iş biter niye bekliyoruz.

  • borsaci28 Mart 2020 23:28

     infekte orani cok yuksek, virus testinin %22 sine denk geliyor, allahim milletimizi koru

  • Bika28 Mart 2020 22:35

    Covid-19 taşıyanların sayısının 10 binlere ulaştığı anlaşılıyor.

  • ekonomist/stratejist28 Mart 2020 22:30

    Şimdiye kadar kapatılan iş yeri, dükkan, esnaf, kafe, plaza v.b reel sektörün bugüne kadarki bütün zararlarını 1982 Anayasanın ilgili maddesi idarenin mali sorumluluğu gereği ödemelidir zararlarını karşılamalıdır. Çünkü bu şirketler v.b idari kararlarla kapatıldı keyfi değil o yüzden devletin mali sorumluğu gereği ödemelidir.

  • emekci28 Mart 2020 22:15

    virüs yok diye yalan attığınız haftalarda iyice yayıldı tabi. şimdi ateş paçayı sardı

  • Anadolu28 Mart 2020 22:12

    Kit her ile bolca dağıtıldı, üstelik tanı süresi de  5 ila 13 dakikaya indi. O nedenle her gün vaka sayısının artması normaldir. Burdan şu sonuç çıkıyor, bu 5 dakikalık kitler 15 gün önce elimizde olsa vaka sayımız daha çok olacaktı. Artık bundan sonra bu vakaları kurtarma derdine düşeceğiz. Şu anda ölüm sayısı dünyaya göre oldukça düşük, bu da Türkiyenin Koronaya karşı daha dirençli olduğunu gösteriyor. Burda kimse kimseyi kırmasın, hepimiz bir kardeş gibi olmalıyız ve bu belayı hep birlikte yeneceğiz..

  • Corona28 Mart 2020 22:10

    Sayin babanim bir an once Ohal ilan edilmeli her edilmeyen sirece hem vaka sayisi artiyor zaten ulke in yuzde 80 ni ucretsiz izinde boyle girderse olumler vaka sayilari artacak yeri gelecek saglik sistemi cokecek ve olumler artacak lutfen artik insanlarin canini dusunun derim almadiginiz Ohal,kul hakkina girmis olmuyacakmisiniz alinmayan ciddi tedbirler daha buyuk sorunlar olrak geri donecektir lutfen elinizi vicdaniniza koyun artik disari cikma yasagini bir an once gundemw getirmenizdir

  • Sahte28 Mart 2020 21:54

    Ne geliyorsa başımıza, dinini bilmeyen din cahillerinden geliyor. ümreye gitmese okadar kişi, ülkemizin köylerinde bukadar vaka aynı anda bir çok noktada belirmezdi. Din adı altında ümre ziyaretleri, geri gelen hacıların evlerine gitmesi, hacıların evlerinde hoş geldin mevlütler zemzemler hurmalar dağıtması vb. vb. al sonra korena birden kuluçka döneminden sonra, x koyunda, y koyunda, x köyünde belirdi. aynı zaman diliminde, köylerde belirip, ilgili kötün merkez şehrinde olmamasıd a bi garip. Burada başarı bekleyenler var, ama olayın en başındaki hata olayların başlamasına ve mücadelenin ateşlenmesine vesile olmuştur. O, hatadan sonra yapılan her adım bence başarısızlıktır. Bence mevzuyu dallandırmadan, budaklandırmadan çözmek mümkündü. Sağlık bakanımız bu konuda ne düşünür ?

  • Türk29 Mart 2020 14:26

    Unuttuğun bişey var bu ülke laiklik ile yönetiliyor demekki şikayet ettiğin herşeyin sebebi bu aptal düzen.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mart 2020 11:47

    asıl cahil sensin din düşmanı.kafirler(İtalyanlar, ABD,ler, Fransızlar Çin liler, İngiliz ler)  ümre yemi , cami yemi gidiyorlar bir cahil bire gafil bire ALLAH düşmanı binlerce insanı telef oldu neden onlara laz söylemezsin.bugün milyon dolarları olan ve en iyi hayat tazrı olan en iyi yiyeceği yiyen ünlüler ve doktor  prefösürler hastalanıyor niye bunları kör gözün görmüyor.bu virüsü abd ve israil in çıkartığı yeni bir dünya düzeni kurmak için düğmeye bastığı tv lerde bar barğırarak söylenmekte sen bunlarıda izlemedinmi.bu virüs ancak ve ancak abd ve israil amaçlarına ne zaman ulaşırlar ise işte o zaman bitecektir.umarım yüce ALLAH dan din düşmanlarım amaçlarına ulaşamadan virüsü yerler.

  • emekci28 Mart 2020 22:17

    cahil, insanlar nereden bilsin bu sene virüs salgını olacağını. gidenler orada yakalandı salgına. şubat ayında cumhurbaşkanı virüs türkiyede yok diye algı operasyonu yaptığı için ciddiye alınmadı

  • ekonomist/stratejist28 Mart 2020 21:37

    İlluminati tek gözün hedefi küresel ekonomide tek devlet istiyor yani ABD tek para sistemi istiyor sınırsız dolar sürmelerinin hedefi her şirketi satın almak tek para yani Dolar olacak. Küresel tek güc devlet yaratmanın en büyük rakibi Çin ve Çini bitirmek için uluslararası arenada zemin hazırlanıyor. ABD virüsü 1 ay içerisinde kontrol altına alır almaz Çini bitirme operasyonuna başlayacak.

  • vidi 28 Mart 2020 21:55

    İnşallah ABD bir an önce toparlar ben de karamsar değilim. ABD inşallah Çine 2 tane atom bombası atsın yok etsin istiyorum çünkü her türlü pis şeyleri yiyorlar bunlar yüzünden dünyanın tümü virüs tehlikesi altında kalıyor. Çin virüsü demekle doğru tespit etti Trump çünkü Çin gerçekleri söylemedi.

  • Başkan Trump28 Mart 2020 21:46

    Daha önce analizinizde küresel ekonomiyi ABD'ye Meksika'ya çekmek istiyorlar demiştiniz. Artık kafamda puzzle oturmaya başladı. Çindeki küresel tedarik zincirini kendi topraklarını çekmek istiyor Trump söylemişti. Çok haklısın analizinde👍

  • Üstelik kurnazca28 Mart 2020 21:21

    Sağlık çalışanları üzerinden,her akşam kendini ve reizini alkışlatıyor.Ama,bizim masum ,saf,temiz insanımız bu duruma uyanamıyor.

  • *****29 Mart 2020 01:02

    Hadi ordan zırto

  • iskender28 Mart 2020 21:40

    senin gibi çakalları alkışlamıyoya..

  • mucize Reis28 Mart 2020 21:21

    yahu, çine set yaptırdı atalarımız, ilerde virüs olur bişeler olur. Bizlere gelmesin diye... çin set ördü. gene virüs geldi. Anlamadım gitti. : ) Hemen Tarih kitapları değişmeli, çinde neden set örüldü, türklerin korkusundan deil, çindeki vahaların dünyaya yayılmamasından diye. Hiçç kırın pırın etmeyin, korona virüs sağlık mücadele ekibinde, Nuh 'un gemisine mesaj cep telefonu ile geldi diyenler var :D .. bu mantık ile çin settide değiştirilebilir. Sağlık ve korona mücadele ekibimiz çok sağlam yani ))

  • arap dini28 Mart 2020 23:56

    Biz o dönemdeki atalarımızdan uzaklaştık maalesef şu an araplaştı arap dinin esiri olduk arap dinini terkedersek eski gücümüzü tekrar kazanırız. İslam Türkün gerçek gücünü zayıflatan bir afyondur bir an evvel terkedilmeli.

  • Bu akıl almaz başarıyı28 Mart 2020 21:14

    Nasıl beceriyorsanız,tüm dünyayla paylaşın da,insanlar ölmesin. :( 

  • Ahmak group sizi 29 Mart 2020 07:37

    Şaka yapıyorsun komik adam bu inanılmaz başarı derken 🤣🤣🤣

  • ekonomist/stratejist28 Mart 2020 21:12

    Erdoğan tam da beklediğim gibi hata yapıyor ve bu hatasında ısrar ediyor. Bu hata çok pahalıya mal olacak hem canlar yönünden hem de ekonomi yönünden. Ben en iyi ekonomist/stratejist birisiyim OHAL gelse 1 ayda bitir ve geleceğini kurtar ancak OHAL gelmezse hem iş çok uzayacak hem de şirketlerin büyük çoğunluğu iflas eder işsizlik daha da artar. Analizlerim hiç şaşmaz çünkü reeldir. Kaçırdığı bir nokta var bilinmezlik tehlikelidir ve bu bilinmezlikte kimse reel olarak bir set yapmak istemez ancak biz belirsizliği 2 ay içerisinde kaldırırsak insanlara güven gelir yatırımcılar ve tüketiciler o süreye odaklanır Çin gibi misal. Önemli olan belirsizliği ortadan kaldırmak ve kontrol altına hızlı bir şekilde almak bunun için OHAL gerekli. OHAL getirmemek ölümcül bir hata. Ben hiç yanılmam analizlerim hep reeldir.

  • TARKUT TARKAN29 Mart 2020 11:51

    senden iyi bir analizci ve ekonomist olmaz.sen çin de bu olayların bittiğinimi zannediyorsun.ABD çin e söyle dedi bak akıllı ol bana kafa tutma sana sadece bu bir uyarı idi dedi ve amaçına da ulaştı malesef.abd nin elinde ne hastalıklar var daha  bunlardan haberdarmısın bu kadar dar kafalı olma lütfen.sonra bu kirizin ekonomik etkileri daha başlamadı bir de onlar başlasın piyasadaki şirketlerin yarınsından fazlası iflas edecek bence.

  • bence28 Mart 2020 21:25

    Aynen katılıyorum hızlı bir şekilde kontrol altına almak ve belirsizliği ortadan kaldırmak lazım. Belirsizlik arttıkça korkuyu endişeyi ve huzursuzluğu artırıyor. En iyisi ve en hızlı çözüm OHAL bence

  • Sefet28 Mart 2020 21:09

    Artar cok daha artar vatantaşta olayı anlayamadı kavrayamadı bu kadar anlatılmaya rahmen gelip insanın agzına girerek konuşuyorlar ne kadar kendini konusanda boş

  • levent arslan28 Mart 2020 21:07

    valla sağlık bakanını seviyorum. uyarılara dikkat etmek şart. savsaklamaya gelmez.

  • Mehmet28 Mart 2020 20:59

    Doğuya duvar örmemiz gerekebilir. .. ordan kontrolsüz geçiş olmasın. . Back door virüsler tehdit... duvar maliyetli ve zaman alır derseniz İHA larla sıkı gözetim yapabiliriz. .

  • Kıro 28 Mart 2020 21:32

    Sen bir yerine duvar orde gelen giden kaymasın sana😁

  • Defol28 Mart 2020 21:00

    Irkçılık yapma şerefsiz 😡

  • Devran 28 Mart 2020 20:50

    Kit arttı , yeni gelen kitler 5 ila 13 dakikada tanı yapıyor. Daha önce tanı için günlerce bekleyenler vardı. O nedenle vaka sayılarının artmasının nedeni budur. Burda Güney Koreye benzemiş olduk. Şimdi burda önemli olan ölüm sayımız. Çok şükür, o da dünyaya göre oldukça az. 

  • Onlem28 Mart 2020 20:33

    Yani yuzde 25 virüslü ohal de caremi sonrasinda issizlik sosyal patlama olmasin mazallah

  • OHAL gelmeli28 Mart 2020 20:57

    OHAL gelmezse de işsizlik artacak şu an kim şirketini dükkanını açıyor ki kardeşim. OHAL gelmezse virüs olayı daha da artar ve uzadıkça uzar o zaman şirketlerin iflasını ve işsizliği görürsün. Ancak OHAL ilan edilirse Çin gibi 2 ayda bitiririz en az 2 ay OHAL gelmeli.

  • Eda28 Mart 2020 20:24

    Sokağa çıkma yasağı varken sayı nasıl artıyor

  • Aks1529 Mart 2020 01:09

    Aldıgın tedbirin sonucunu görmek icin iki hafta gecmesi gerek

  • herkes sokakta28 Mart 2020 21:00

    Sadece yaşlılara var ama onlar bile sokaktalar kimse uymuyor. Genci yaşlısı sokakta. Bizim insanlar işin ciddiyetini ancak çok sert tedbirler alınacak ki anlasinlar OHAL gibi..

  • ekonomist/stratejisr28 Mart 2020 20:01

    OHAL ve sokağa çıkma yasağı 1 ay için ilan et ve bitir işi. Eğer ki böyle devam ederse OHAL ve sokağa çıkma yasağı olmadan devam ederse hem 6 aydan önce bitiremeyiz hem de ekonomi çok ciddi darbe alır. En etkin ve hızlı çözümü can sağlığı ve ekonomi için 1 aylık OHAL ve sokağa çıkma yasağıdır. Acilen gelmeli 1982 Anayasasının OHAL hükümleri çok açık ve net derhal uygulanmalı eğer uygulanmazsa Anayasal bir suçtur.

  • ekonomist/stratejist28 Mart 2020 21:22

    İlluminati var bu işi tek onlar yapar ama ABD'yi gözden çıkarmak demek çok iddialı olmuş kardeşim ABD'yi kim gözden çıkarabilir ki ABD küresel ekonominin, kapitalizmin ve liberalizmin en büyük hegemon gücü. Bak göreceksin ABD çok hızlı toparlayacaktır. Asıl burda doğrudan hedef Çin bunun alt zeminini uluslararası arenada hazırlıyor ABD. Bu virüs tehlikesini bi atlatsın ABD, Çinin tepesine binecek fena bir öç alacak. İlluminatinin asıl hedefinin Çin olduğunu düşünüyorum ve küçük ülkeleri avucunun içine almak istiyor.

  • Nasıl bir dünya28 Mart 2020 20:39

    Siz daha önce küresel ekonomik krizi çıkartabilecek tek gücün illuminati olduğunu işaret ettiniz bunlar tam olarak ne istiyor nasıl bir çağa nasıl bir dünyaya uyandırmak istiyorlar ABD'nin bu halde olması bile ürkütücü bunlar ABD'yi bile gözden çıkarttı diyebilir miyiz?Analizlerinizi güvendiğim için sordum. Saygılar efendim.

  • Olmaz 28 Mart 2020 20:33

    Kanal'a para kalmaz