E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüse yakalanan 'Tropik Trump'tan şok hareket---

Korona virüse yakalanan 'Tropik Trump'tan şok hareket

Korona virüse yakalanan 'Tropik Trump'tan şok hareket
08 Temmuz 2020 - 21:23 borsagundem.com

Koronavirüs testi pozitif çıkan Brezilya lideri Bolsonaro ise, kameralar önünde şok görüntüler verdi

ABD'den sonra korona virüsün en hızlı yayıldığı ülke, hem vaka sayısı hem de ölümlerde ikinci sırada yer alan Brezilya. Brezilya'da Salı günü 48 bin test pozitif sonuç verdi, 1312 insan korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Güney Amerika'nın en büyük ülkesinde asıl sürpriz ise, karantina karşıtı gösteriler düzenleyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun koronavirüse yakalanması oldu. 'Tropik Trump' olarak bilinen Bolsonaro, Kovid-19 belirtileri göstermesinden sonra kendisine yapılan testin pozitif çıktığını açıkladı.

65 yaşındaki Bolsonaro televizyondan canlı yayınlanan ve maske takarak yaptğı açıklamasında 'Test pozitif çıktı' dedi. Bolsonaro'nun aralarında yüksek ateşin de bulunduğu belirtiler göstermeye başladığı belirtiliyordu.

Fanatik taraftarlarıyla defalarca gösteri düzenleyen, sosyal mesafeyi hiçe sayıp korona virüsü 'küçük bir grip' diye tanımlayan Bolsonaro'nun test sonucu, yalnızca ülkede değil dünyada büyük yankı buldu.

'Tropik Trump' Bolsonaro test sonucunun belli olmasından sonra kameraların karşısına geçti, sıtma tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin adlı ilacı içti. Kendisini iyi hissettiğini söyleyen Brezilya lideri, ilacın hemen etkisini gösterdiğini savundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) denemelerini durdurduğu hidroksiklorokin, şimdiye kadar korona virüs tedavisinde bir etki göstermiş değil. Söz konusu ilacı, daha önce Bolsonaro'nun idolü ABD Başkanı Donald Trump da gündeme getirmişti.

Brezilya lideri Nisan ayında da virüsü kapsa bile endişelenmeyeceğini, çünkü hiç bir şey hissetmeyeceğini, en çok biraz grip ya da soğuk algınlığı gibi olacağını söylemişti. Bolsonaro bu açıklamayı yapıtığında, ülkedeki ölü sayısı 3 bin, vaka sayısı da 40 bin dolaylarındaydı.

DSÖ, virüs tedavisinde HIV ilaçları ile hidroksiklorokin denemelerini durdurdu

Bolsonaro'nun Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı

1.5 milyon vaka ve 62 bin ölü Bolsonaro'ya yetmedi

Brezilya Lideri Bolsonaro'nun maske savaşı

Donald Trump, sıtma ilacı kullanmakta ısrarcı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atta08 Temmuz 2020 22:31

    ilk seçimde atta der brezilyalılar

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Temmuz 2020 22:30

    BENCE BİR ŞEY OLMAZ.BU HASTALIĞI KİM ÇIKARTIP DÜNYA YA YAYDI İSE ONDA AŞISI VE İLACIDA BU ADAMA DA VERMİŞLERDİR.OLAN GARİBANLARA OLUYOR.GARİBANLAR BİR BİR ÖLMEKTEDİRLER.ABD NİN ÇİN EKONOMİK GÜÇLÜLÜĞÜNÜ KIRMAK İÇİN ÇIKARTTIĞI BİR YIL ÖNCDEN BERİ TV LERDE SÖYLEŞİLERDE HEP İZLEMEDİKMİ.

  • Bika08 Temmuz 2020 22:25

    Covid-19'dan sağ kurtulursa, Brezilya halkı koronadan telef olacak.

  • DR WHO08 Temmuz 2020 22:01

    Yakında Covid-19 istatistiği 1 adet daha artacak.