E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKorona virüs vakalarında artış Asya borsalarına satış getirdi---

Korona virüs vakalarında artış Asya borsalarına satış getirdi

Korona virüs vakalarında artış Asya borsalarına satış getirdi
26 Kasım 2021 - 08:03 borsagundem.com

Dünya genelinde korona virüs vakalarının hızla artmakta olması, Avrupa'da bir çok ülkenin salgın ile mücadelede bazı tedbirleri yeniden uygulamaya koymalarının yarattığı tedirginlik Asya borsalarına satış getirdi.

Güney DSÖ'nün Güney Afrika'da bulunan yeni bir Kovid-19 varyantı için üyelerini toplantıya çağırdı haberleri de piyasalara olumsuz yansıdı.

İngiltere, Güney Afrika'dan uçuşları geçici olarak yasaklarken, İsrail de aralarında Güney Afrika'nın olduğu bazı ülkelerden ülkeye girişlere yasak getirdi.

Tokyo'da Nikkei 225 endeksi yüzde 3'ü aşan düşüş ile 28 bin 607,98 puana geriledi. Topix'de düşüş yüzde 2,39 oldu.

Shanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,50, Shenzhen CSI 300 endeksi yüzde 0,64 ve Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 2,13 düşüş gösterdiler.

Tokyo'da çekirdek TÜFE son 1 yılın en hızlı artışını gösterdi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da çekirdek tüketici fiyatları Kasım ayında son 1 yılın en hızlı artışını gösterdi.

Küresel enerji fiyatlarındaki artışın etkisi ile elektrik ve yakıt maliyetlerindeki yükseliş, gecelik konaklama maliyetlerinin artması çekirdek tüketici fiyatları artış oranını Temmuz 2020'de bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkardı.

Kasım ayında taze gıda hariç tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 arttı. Piyasa beklentisi es yüzde 0,4 artış olacağı yönündeydi.

Tokyo bölgesinde manşet enflasyon ise yıllık yüzde 0,5 olarak gerçekleşti.

Japonya'da ticaret Ekim'in ilk 10 gününde açık verdi

Japonya'da Ekim ayının ilk 10 gününde ticaret açık verdi.

Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 629,8 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 170,3 milyar yen açık verilmişti.

İhracat yüzde 30,6 artışla 2 trilyon 355,6 milyar yen olarken, ithalat yüzde 51,2 artışla 2 trilyon 985,8 milyar yen oldu.

Japonya'da ticaret verileri 10'ar günlük dönemlerde ayda üç kez açıklanıyor.

Avustralya'da perakende satışlar Mayıs'tan bu yana en yüksek artışı gösterdi

Avustralya'da perakende satışlarda hızlı bir artış yaşandı.

Avustralya İstatistik Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Ekim ayında öncü verilerle mevsimsel düzeltilmiş perakende satışlar bir önceki aya göre yüzde 4,9 artarak 31,13 milyar Avustralya doları oldu. Böylece Mayıs ayından bu yana en yüksek artış yaşandı.

Perakende satışlarda geçen yılın aynı ayına göre artış oranı ise yüzde 5,2 olarak gerçekleşti. Ayrıntılı veriler 2 Aralık'ta açıklanacak.

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)