E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalara trilyonlarca dolar girecek---

Borsalara trilyonlarca dolar girecek

Borsalara trilyonlarca dolar girecek
06 Ağustos 2020 - 11:54 borsagundem.com

Salgın sürecinde merkez bankalarının likidite destekleriyle ayakta kalan borsalar boğa piyasası uzmanı John Stoltzfus’a göre tedavinin bulunmasıyla likiditeye doyacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Boğa piyasası uzmanı John Stoltzfus borsaların engebeli bir yola doğru yaklaştığını fakat iyimser kalabilmek için yeterince sebep olduğunu belirtiyor. Stoltzfus korona virüs sonrası dönemde trilyonlarca doların hisse senetleri piyasasına gireceğini ifade ediyor.

Varlık danışmanlığı şirketi Oppenheimer’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus CNBC’deki röportajında 23 Mart seviyesinden yükselen borsaların önünde uzun bir yol olduğunu söyleyerek, “Bu ortamda boğa piyasasına katılmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tahvil piyasasından para akacak

Stoltzfus’un boğa piyasasının desteklemesindeki en önemli sebep ABD’nin korona virüs salgınını başarıyla kontrol altına alacağı ve yatırımcıların kenarda tuttukları trilyonlarca doların yeniden piyasalara gireceği beklentisi. Baş yatırım stratejisti, “Giderek daha fazla paranın tahvil piyasalarından çıkacağını göreceksiniz ve dünya genelinde hisse senetlerine yatırım yapmak daha mantıklı hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Buna karşın kısa vadeli risklerin de olduğunu kabul eden Stoltzfus ABD’deki ikinci teşvik paketi tartışmalarını, artan korona virüs vakalarını ve ABD başkanlık seçimlerini borsaları etkileyecek önemli başlıklar olarak sıralıyor.

Virüs sonrası dönem en geç 8 ay sonra

Boğa piyasası uzmanı bu aşağı yönlü risklerin %4 ila %6 arasında bir etkisi olacağını belirtiyor. Buna karşın Stoltzfus borsaların şu anki gidişatına ilişkin, “Beklentilere göre hisse fiyatlarında olağanüstü bir canlanma yaşanacak korona virüs sonrası ortamına muhtemelen 6 ila 8 ay arasında ulaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Stoltzfus bir aşı veya devrim niteliğindeki bir tedavinin borsanın geleceğine için tahminlerde çok önemli olduğunu vurguluyor. Aşıyla ilgili araştırmalardaki ilerlemenin ya da yavaşlamanın ise ikinci dalgayla mücadelede oldukça önem arz ettiğinin altını çiziyor.

Boğa piyasası uzmanının 2020 yılına girildiğinde yıl sonuna ilişkin S&P 500 tahmini 3.500 puandı. Fakat 23 Mart tarihindeki dibin ardından salgının etkisi ve belirsizlikler nedeniyle borsa uzmanı tahminini geri çekti.

Endeks tüm zamanların en yüksek seviyesinin %2 aşağısında hareket ederken Stoltzfus’un yıl sonu tahmini halen uygulanabilir bir hedef olma işaretleri gösteriyor. Stoltzfus konuya ilişkin, “S&P 500’ün 3.327 puanda olduğu göz önünde bulundurulunca borsanın gittiği yönün 3.500 hedefine benzediğini düşünmeden edemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borsaları yükseltecek iki önemli sebep

 

Borsalarda beklenen güçlü ralliye bir adım kaldı

 

Altın yatırımcılarının dikkatini çeken üç hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp06 Ağustos 2020 23:55

    Sirketler hisse geri alimi yapmali biranönce

  • Net man 06 Ağustos 2020 22:23

    Dolar alanın eli yanar..

  • Kartal 06 Ağustos 2020 21:52

    Borsaya giren kol gibi girdi zaten

  • Mucise Reis ;) yorumu yazana cevap06 Ağustos 2020 21:27

    yüz%50 yabancıda olursa senin hesabına göre dolar bazında zarardalar yani senin dediğin gibi değil kardeş.

  • Mucise Reis ;)06 Ağustos 2020 22:07

    Sadece borsa yok adamların elınde. hiç düşüş varantı oynadın mı? tl usf parite oynadın mı? üzerinede tl den beklediğin bankadan çıktın mı? algoritmik makınaları bilir misin? borsa al-borsa sat yapmıyor yabancılar sadece.  1 taşta 3 kuş... örnek migros hissesini ac. eski tarihden 1,000 tane hisse almış gibi hesapla, kaç para oluyor,Sdece, 5 di 16 oldu deıl, karpayına bak, bedelsize bak bir hreap yap... usd yi kaca katlıyor... emlak konutta kıskaca girmiş yabancısan  bişe diyemem : )) senin örnek onun gibi olmuş.... ) bankalarda adamlar zaten kar.

  • salim06 Ağustos 2020 19:21

    Giren bize oldu.

  • K206 Ağustos 2020 17:46

    HALA GARANTİYİ AKBANKI SATIYORLAR KARDEŞİM KAÇTAN ALDIN MÜBAREK.....

  • Mucise Reis ;)06 Ağustos 2020 18:25

    Hocam okdar eski yatırımcıki onlar, bedelsizleri aldılar. her yıl temettü aldılar. kar payı aldılar. zaten kağıtlar yıllar önce aldılar çok eski düşük maliyet. bu dediklerimle maliyet ha bire düştüde düştü. 1 tl ye satsalar inan bana kar. sende lsam 10 yıl beklesen, o kağıdın durumuna şaşarsın. Yüzde 100 üzerinde kardalar.Takas makas maliyet hesaplamaları gösterildiği gibi deil.

  • K206 Ağustos 2020 17:45

    GİREN ZATEN GİRDİ DAHA NE GİRSİN.............

  • AhmetK06 Ağustos 2020 16:50

    Bi bizim borsaya girmiyor. Herkese çaay, şakir haric gibş oldu 😀

  • FİNANSŞÖR06 Ağustos 2020 16:35

    Ara gazını iyi veriyorlar.evet yükselecek fakat kasım ayına doğru.

  • İsmail06 Ağustos 2020 15:29

    nerede o günler bize tavşanın suyunun suyu ancak gelir

  • Murtaza3806 Ağustos 2020 13:46

    İnsanların elinden ucuzca hisseleri alacaklar piyasayı öyle fırlatacaklar

  • Kemal06 Ağustos 2020 12:38

    Bizim borsada ise herşey ters işliyor.Borsaya el atacak devlet büyüklerimiz yokmu? Çok kötü durumdayız.

  • Dolar06 Ağustos 2020 12:18

    Ahahahaha girdi girdi en önce bize girdi