E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs korkusu İsrail'de---

Korona virüs korkusu İsrail'de

Korona virüs korkusu İsrail'de
21 Şubat 2020 - 14:30 borsagundem.com

İsrailli yetkililer, ülkede ilk korona virüs vakalarının görüldüğünü doğruladı. İran'da virüsün yayıldığı haberlerinden sonra virüsün İsrail'de de görülmesi virüsün küresel bir tehdit olması korkularını arttırıyor.

Kimliği açıklanmayan kadının ülkeye girmeden önce Japonya'da virüs nedeniyle karantinaya alınan 'Diamond Princess' adlı yolcu gemisinde bulunan 15 İsrailli arasında olduğu belirtildi. AFP’nin paylaştığı habere göre İsrailli bir kişinin korona virüs taşıdığı yetkililer tarafından doğrulandı.

Başkent Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda 4 Şubat'ta karantinaya alınan ve 3 bin 500'den fazla kişinin bulunduğu gemiden iki gün önce test sonuçları negatif çıkan yolcular tahliye edilmişti.
İsrail ülkeye dönenlerin 2 hafta karantinası altında kalacaklarını duyurmuş, bu talimata uymayanlara, 7 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini açıklamıştı.

İran'da can kaybı 4'e yükseldi

Öte yandan, İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur da üç gün önce ülkede ilk korona virüs vakalarının görüldüğünü duyurmuştu. Sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Cihanpur, Kum'da 7, Tahran'da 4 ve Gilan'da 2 kişi olmak üzere ülke genelinde 13 kişide daha korona virüs tespit edildiğini ifade etti.

Cihanpur, ayrıca, korona virüsün bulaştığı 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini aktardı. İran'ın Kum kentinde çarşamba günü solunum yetmezliği şikayetiyle gözetim altında tutulan ve yeni tip korona virüs test sonuçları pozitif çıkan 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında dünya genelinde 2 bin 238'i Çin'de olmak üzere toplam 2 bin 247 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 76 bin 700'ü geçti.

Korona virüsün şimdiye kadar görüldüğü yerler şu şekilde:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)