E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs Bilim Kurulu toplandı---

Korona virüs Bilim Kurulu toplandı

Korona virüs Bilim Kurulu toplandı
25 Şubat 2021 - 17:24 borsagundem.com

Korona virüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında saat 17.00'de toplandı. 'Yerinde karar' dönemine geçilmesiyle normalleşme takvimi toplantının ana gündem maddelerinin başında yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından Koca, Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde kameralar karşısına geçerek açıklama yapacak.

Yerinde karar dönemi

Toplantıda aşılama çalışmaları, salgındaki son durum, korona virüs kısıtlamaları ve yerinde karar dönemine geçilmesiyle normalleşme takvimi ele alınacak.

Yerinde karar döneminde her ildeki vaka sayısı, aşılama oranı gibi veriler normalleşme adımlarının atılmasında belirleyici rol alacak.

Riskin azaldığı illerde kademeli olarak normalleşme süreci başlayacak. Bu iller takip edilerek vaka sayılarının artması durumunda kısıtlamalar yeniden söz konusu olacak.

Normalleşme takvimi nasıl belirlenecek?

Normalleşme sürecinde şehirdeki hastanelerin yatak, yoğun bakım, solunum cihazı kapasitesi ve doluluk oranına bakılacak. İllerin 100 bin kişide görülen vaka sayıları incelenecek. PCR testlerindeki harita göze alınacak. Kaç kişiye koronavirüs testinin yapıldığı kararlarda belirleyici olacak. Şehirdeki 10-14 günlük süredeki salgının trendi göz önünde bulundurulacak. Şehrin yaş ve demografik durumu çerçevesindeki aşı durumu. Kaç kişiye aşı yapıldığı da "yerinde karar" döneminin belirleyici faktörlerinden birisi olacak.

Ülke genelindeki her il, Sağlık Bakanlığının belirlediği vaka, aşılama oranı gibi ölçütler çerçevesinde "düşük", "orta", "yüksek" ve "çok yüksek" olmak 4 risk grubunda sınıflandırılacak.

Normalleşme takvimi, risk gruplarına göre her il için ayrı ayrı hayata geçirilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu uygulamasından başlanarak illerin durumuna göre aşamalı şekilde kaldırılacak.

Eğitim öğretime uzaktan devam eden öğrencilerin durumu, illerdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek.

"Yerinde karar" dönemi kapsamında restoran, kafe, kıraathane ve benzeri yerlere ilişkin yol haritası da gelecek günlerde açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih25 Şubat 2021 19:28

    eğer siz bu işi biliyorsanız ben de arap olayım ama ne çare ki getirmişler işte sizi bu göreve bir şekilde....