E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs aşısının dağıtımı Eylül'de başlanacak---

Korona virüs aşısının dağıtımı Eylül'de başlanacak

Korona virüs aşısının dağıtımı Eylül'de başlanacak
21 Mayıs 2020 - 18:05 borsagundem.com

İngiltere ve İsveç merkezli ilaç üreticisi AstraZeneca, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşı ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Eğer aşıların işe yaradığı klinik olarak kanıtlanırsa, aşılar Eylül ayında dağıtılabilecek

Korona virüsünde vaka sayısı 5 milyonu geçerken Oxford Üniversitesi’yle birlikte Kovid-19 aşısı geliştiren AstraZeneca flaş bir açıklama yaptı. Şirket aşının klinik testlerinden pozitif sonuç çıkması durumunda 1 milyar dozluk üretim kapasitesine sahip olduğunu duyurdu.

Şirket aşının insanlara Kovid-19 bulaşma ihtimalini ortadan kaldırdığının kanıtlanması durumunda aşının dağıtımına eylül ayında başlanacağını açıkladı.

Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği AZD1222 isimli aşı ile ilgili İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Bu aşı başarılı olmaya aday” ifadesini kullanmıştı.

İngiltere'de Kovid-19 ölümleri 36 bini geçti

ABD'de genel can kaybı hızını kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 22 Mayıs 2020 07:51

    Aferin..

  • adil22 Mayıs 2020 02:00

    her gün aşı hikayesi ilaç hikayesi yeni normal ekonomi bu oldu ver gazı ekonomi ucacak diye millet sokağa çıkıp yan uadna gezemiyor yanından geçen zombi gibi kaçıyor siz aşı diyorsunuz grip aşısı işe yaramıyor diye tartışıldı yıllarca bu aşı nekadar ie yarayacak insanları kandırmayı bırakın

  • Temettu yatırımcısı 21 Mayıs 2020 18:37

    İyi aşi diye millete cip takin, milleti aşı diye hayvan gibi damgalayım.bunlara güven olmaz.