E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs aşısı 'haram mı' tartışması---

Korona virüs aşısı 'haram mı' tartışması

Korona virüs aşısı 'haram mı' tartışması
21 Aralık 2020 - 14:20 borsagundem.com

Geliştirilen korona virüs aşılarında domuzun parçalarının kullanıldığı iddiası üzerine aşı şirketleri açıklama yaptı.

ABD'nin çok okunan gazetelerinden New York Post, dünya üzerinde 77 milyondan fazla insanı etkileyen korona virüs salgınına karşı aşılarla ilgili yeni tartışmanın da fitilini alevledi.

NY Post, bazı ülkelerdeki corona virüsü aşısında kullanılan maddeler çok dikkatli ve hassas davrandığını yazarak, “Şirketler Kovid-19 aşısı geliştirmek için yarışırken ve ülkeler de aşılara sahip olmaya devam ediyor aşılarda domuz araştırması gündeme geldi.

Domuzdan elde edilen jelatinin aşının güvende kalması ve depolama ve nakliyat sırasında güvende kalması ve depolama ve nakliyatını kullandığını ve bu ürünü kullanmadıklarını yazan New York Post, “Bazı şirketler domuz ürünü kullanılmayan aşı geliştirdiler. İsviçreli Novartis, domuz ürünü yer almayan aşıyı tanıtırken Suudi Arabistan ve Malezya merkezli AJ Pharma da bu maddenin bir alternatifini geliştirmek için çalışıyor.

“KULLANILMAYA DEVAM EDECEK ÇÜNKÜ…”

İngiliz İslami Tıp Birliği Genel Sekreteri Dr. Salman Waqar, "Domuz ürünü kullanılmaya devam edecek çünkü bu ürünü kullanmamak daha kısa bir raf çe ve daha çok maliyete sebep olacaktır"

Pfizer, Moderna ve AstraZeneca'nın sözcüleri yaptıkları açıklamalarda Kovid-19 aşılarında domuz ürünü kullanılmadığını söylerken, kısıtlı tedarik ve milyonlarca dolarlık anlaşmalar yaptığı sırada Müslümanun yoğunlaşmakta henüz "helal" tescil edildiği aşıların kullanılacağı iddia edildi. Sadece Müslümanlar'da değil radikal Yahudiler arasında da bu tür bir aşının kullanılmayacağı tahmin ediliyor.

Korona virüsün yeni mutasyonu hakkında bilinmesi gerekenler

 

Virüse yönelik endişelerle global risk iştahı zayıflıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.21 Aralık 2020 17:43

    KORONA VIRÜSÜNÜN AKCİERLERDE 43 DERECEDE TAÇ ÖRMEYE BAŞLADIĞI BİLİNIYOR BURNUMUZ VE AĞZIMIZ SICAK YERLER AĶCIERLERIMİZ İSE EN FAZLA SICAK OLDUĞUNDAN AĞZA BURNA YAPIŞAN VİRÜS SOLUNUM YOLLARI ILE DAHA SICAK OLAN CİĞERLERE DOĞRU ILERLEYİP TAÇ/KOZA ÖRMEK İÇİN ORAYA YERLEŞİYORDUR ŞAYET SAD SURESI 41-42 43 AYETLER ILE İNSANLARA ÖĞÜT OLARAK BİLDIRİLEN SOĞUK SU İCEREK/SOGUK SUYLA GARGARA/YIKANARAK TEDAVİ ŞEKLİ UYGULANMALI MÜSLÜMANLAR ABDEST ALIRKEN SOĞUK SUYLA AGIZ BURUN DA YIKADIKLARINDAN ÖLÜM ORANI ÇOK DAHA DÜŞÜK OLUYORDUR

  • Erol g.21 Aralık 2020 15:57

    KORONA VİRÜSÜ DİLE YAPISARAK DA BULASIYOR OLABİLİR LOKMALARI ÇİĞNERKEN SOLUK BORUSUNA KAÇIYORDUR BENCE BILHASSA YAĞLI/ETLİ YIYECAKLER YENDİKTEN SONRA DİŞ MACUNU/FIRÇASI ILE DİL DAMAK DA FIRCALANARAK TEMİZLENMELİ