E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs Afrika’da milyonlarca kişiyi aşırı yoksullukla tehdit ediyor---

Korona virüs Afrika’da milyonlarca kişiyi aşırı yoksullukla tehdit ediyor

Korona virüs Afrika’da milyonlarca kişiyi aşırı yoksullukla tehdit ediyor
20 Mayıs 2020 - 12:41 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Afrika’da milyonlarca kişinin aşırı yoksulluğa maruz kalabileceğini söyleyerek, Afrika kıtası için küresel dayanışma çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Afrika’da milyonlarca kişinin aşırı yoksulluğa maruz kalabileceğini söyleyerek, Afrika kıtası için küresel dayanışma çağrısı yaptı.

Guterres, korona virüs salgının eşitsizlik, açlık, yetersiz beslenme ve hastalıkları daha da artıracağını, bunun da Afrika’da kaydedilen ilerlemeyi tehdit edeceğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri, salgın karşısında hızla harekete geçen Afrika ülkelerini kutlayarak, şimdiye kadar tespit edilen vaka sayısının korkulandan az olduğuna dikkat çekti.

Korona virüs nedeniyle Afrika’da şu ana kadar 2 bin 500 kişinin öldüğünü hatırlatan Guterres, Afrika ülkelerinin bulunacak herhangi bir aşı veya tedaviye hızlı, adil ve makul fiyatlarla ulaşması gerektiğini ifade etti.

Afrika'daki sağlık sistemlerini güçlendirmek, gıda finansman ağlarını sürdürmek ve finansal krizden kaçınmak için küresel dayanışma çağrısında bulunan Guterres, eğitimin desteklenmesi, işlerin korunması ve aile finansmanının da sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

BM Genel Sekreteri, Afrika'da salgınla mücadele için uluslararası toplumdan 200 milyar dolar ek yardım da talep etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)