E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona testi bahanesiyle soygun ---

Korona testi bahanesiyle soygun

Korona testi bahanesiyle soygun
29 Aralık 2020 - 14:37 borsagundem.com

Mersin'de yaşlı kadının evine kovid-19 testi için geldik diyerek giren ve kadını etkisiz hale getirip bileziklerini çalan 4 kişi tutuklandı.

Mersin'in Mut ilçesinde yaşlı kadının evine "Kovid-19 virüs testine geldik" diyerek giren ve kadını etkisiz hale getirerek bileziklerini gasp eden 4 kişi tutuklandı.

Mersin'in Mut ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), Yapıntı Mahallesi'nde yalnız yaşayan yaşlı kadının evine giren ve zor kullanarak gasp ettikleri ziynet eşyalarını alan kişileri yakalamak için operasyon başlattı. Jandarma ekipleri olay yerinde yaptığı çalışmada, 2 şüphelinin yaşlı kadının evine korona virüs testi için geldiklerini söyleyerek kapıyı açtırdıklarını ve içeride yaşlı kadını zor kullanarak 3 bilezik ile 1 yüzüğünü gasp ettiklerini tespit etti.

Arazide yapılan incelemede, şüphelilerin kullanmış olduğu otomobil tespit edildi.

4 KİŞİ DAHA VARDI

Plaka takip sistemi ve MOBESE kayıtlarından otomobili ve sahibi belirlenen kişinin, yaşlı kadının komşusu olduğu ortaya çıktı. Jandarmanın yaptığı çalışmada, kamera kayıtlarına göre otomobilde sürücüyle birlikte 4 kişinin daha yer aldığı tespit edildi.

SUÇU İTİRAF ETTİ

Jandarma ekiplerinin çalışmasıyla gözaltına alınan otomobil sürücüsü olayı itiraf etti. Olayı arkadaşı ile planladığını ve tanımadığı diğer 2 kişiyle hareket ederek gaspı gerçekleştirdiklerini ifade etti. İfadede belirtilen diğer 3 kişi de ekipler tarafından yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin yer göstermesiyle arazide gömülü olan 2 altın bilezik de sahibine teslim edildi.

Öte yandan, adliyeye sevk edilen 4 kişi, nitelikli yağma suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çavuşoğlu: Rusya ile ticaretin önündeki engelleri kaldırmalıyız

 

Son iki gün: Parasını saklayanlar ceza ile karşı karşıya

 

Borsa İstanbul nereye koşuyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)