E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona cezaları için af talebi---

Korona cezaları için af talebi

Korona cezaları için af talebi
14 Mayıs 2021 - 08:05 borsagundem.com

Sokakta yatan, maskesini yanlış takan on binlerce vatandaşa 3 bin lira ceza kesildi. Ancak AKP’nin kongrelerine katılan kişilere bir yaptırım uygulanmadı. CHP, “Çifte standart kaldırılmalı” dedi.

Korona virüs tedbirlerine uyulmadığı için kesilen cezalar ağır oldu. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre denize giren, evi olmadığı için sokakta yatan ya da maskesini kısa süre çene altına indirdiği MOBESE kamerasından tespit edilen vatandaşa 3 bin lirayı aşkın miktarlarda ceza kesiliyor… Maçlarda ve kongrelerde ve gösterilerde lebalep biçimde bir araya gelip, maske mesafe dinlemeyenlere ise hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Son olarak Ankara ve İstanbul'da binlerce kişinin katıldığı İsrail'i protesto gösterilerinde de hem sokağa çıkma yasağı ihlal edildi, hem de maske ve mesafeye aldıran olmadı. Ancak hiç kimseye ceza kesilmedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Devlet vatandaşına eşit seviyede olmalıdır. Garibana ceza yaz, arkası güçlü olan kural tanımasın. Bu yaklaşımla ne virüsle mücadele edilebilir, ne de vatandaşın devlete güveni sağlanabilir'' dedi.

HAKLARI İHLAL EDİLDİ

CHP'li vekil TBMM Adalet Komisyonu üyesi Zeynel Emre de salgını sürecinde yasakların ve cezaların çifte standart olarak uygulandığını belirtti. Tüm cezaların iptalini, ödenen cezaların da iadesini istedi ve TBMM'ye kanun teklifi verdi. İktidarın virüsle mücadelede hukuksal boyutta da sınıfta kaldığını savunan Emre şöyle konuştu: “Yasakları ihlal ettikleri gerekçesiyle on binlerce yurttaşa ceza kesildi, üstelik çifte standart uygulandı. İktidar kongrelerinde tedbirleri ihlal edenlere cezai işlem söz konusu olmazken on binlerce vatandaş çeşitli gerekçelerle para cezasına çarptırıldı. Anayasal hakları ihlal edildi. Covid-19 cezaları iptal edilmeli, ödemesi yapılan cezalara ilişkin paralar da iade edilmeli” dedi.

Validen korona virüs açıklaması: Aile içi bulaş geçen aya göre yüzde 20 arttı

 

Koronaya karşı 'inek dışkısı'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Boşver ne anlamı var15 Mayıs 2021 06:58

    Ben hiç bir zengine bir polisin maske yada yasak yüzünden ceza yazdığını görmedim Aksine hürmet ediyorlar

  • Bir yorum14 Mayıs 2021 18:06

    Hastalık yayanlara  20 bin Tl.  az.

  • Erol g.14 Mayıs 2021 11:41

    3 BIN TL CEZA ICRA MRMURLARINCA TAHSİL EDİLMEYE KALKILIR ISE HER ICRA MEMURU HACZE CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN BİR MANGA ASKER VEYA POLISLE GÖREV YERINE GITMELİ/GÖNDERILMELIDİR GÖREVI SIRASINDA YARALANIR İAE KENDISE EN YÜKSEK MEMUR MAASININ 20 KATI TUTARINDA MADDI TAZMINAT ÖDENMELİDIR ÖLDURÜLURSE AILESINE 50 KAT TAZMINAT ÖDENMELI AYRICA MAAŞ BAĞLANMALIDIR

  • gerçek14 Mayıs 2021 10:06

    yine malca bir başlık,kongreyi sırf ak partimi  yaptı .chpde yaptı  ama yaparken önlemler alındı  soKAGA ÇIKMA YASAGI VARKEN ADAM ÇIKIYORSA CEZASINI ÖDEYECEK AF MAF YOK

  • Liberal14 Mayıs 2021 14:02

    Pudra şekerinin yan etkileri

  • İşte budur 14 Mayıs 2021 12:35

    LEBALEB LEBALEB LEBALEB LEBALEB LEBALEB LEBALEB LEBALEB

  • Âdil yönetim istiyoruz.14 Mayıs 2021 09:49

    Affetmek yerine kim uymuyorsa kurallara ceza kesilmeli. Böylece eşitlik olur. Kongre ve gösterilerde dahil.

  • fatih14 Mayıs 2021 09:40

    akpe kongresine katılanlara kongre veya cenaze töreni düzenleyip şıhlarını gömenlere de yazın o zaman adaletli olur.

  • yatırımcı14 Mayıs 2021 09:33

    af olmazda bi tarih verilmeli o tarihe kadar ödeyenler 6 taksitte ve %50 indirimli ödemeli.

  • sahin kuş 14 Mayıs 2021 09:23

    cezalar afedilecekse niye veriyoruz, herkes cezasını ödemeli,

  • Af14 Mayıs 2021 08:32

    Af degilde 100 tl ödesin herkes 3 bin çok fazla olmaz o.