E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKorkular greve müdahale ettirdi---

Korkular greve müdahale ettirdi

Korkular greve müdahale ettirdi
06 Temmuz 2022 - 08:51 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Asya’nın dünyayı resesyona sürükleme endişesi sürüyor. Petrol ve vadeli işlemler de güç kazanma çabası devam ederken Asya piyasalarında gerileme görülüyor. ABD dolarında ise yükseliş izleniyor.

Doların yükselişi Euro karşısında yirmi yılın zirvesinde.Brent ham petrol vadeli işlemleri %9.5'lik bir düşüşle ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra %1.4 artışla varil başına 104.18 $'a yükseldi. Norveç’te petrol ve gaz sektöründe çalışanların başlattığı grevin devamı halinde cumartesi günü Norveç’in doğalgaz ihracatının %56 azalacağı belirtilmişti. Buna karşılık Avrupa’ da enerji krizinin kötüleşmesi endişesiyle yetkililerin müdahalesi sonucu grev sonlandırıldı. İşçilerin en kısa zamanda iş başı yapacakları da duyuruldu.

Rus gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akımı boru hattının 11 Temmuz'dan itibaren bakım nedeniyle on gün süreyle kapanacak olması arzın devamlılığı açısından korkuları beraberinde getiriyor. Avrupa ekonomisinin doğalgaz ile bağımlılığı ve gaz arzına karşı olan belirsizliği fiyatların yükselmesine neden oldu. Benchmark Hollanda gaz fiyatları Haziran ortasından bu yana ikiye katlanarak %7 artışla dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Diğer bir yandan resesyona karşı soru işaretleri devam ediyor. Cuma günü ABD bordro verileri açıklanacak. Güçlü bir rakam olması halinde resesyon korkularının az da olsa azalacağı beklentisi var.
MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik endeksi %0,6, Nikkei %0,88 , S&P 500 vadeli işlemlerinde %0,2 düşüş izlendi.

Spot altın, ons başına 1.771$'da sabit kaldı. Hisse senedi ve tahvillerdeki yüksek güç kayıpları sürerken , bu yıl içinde yaklaşık %3 düşüş sergileyen altın daha iyi durumda.

Bu gün piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 14-15 Haziran FOMC toplantı tutanaklarında olacak.

Metal fiyatlarında düşüş

 

Petrol fiyatları dünkü sert düşüşe tepki vermeye çalışıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 06/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)