E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKorku endeksinden tarihî rekor---

Korku endeksinden tarihî rekor

Korku endeksinden tarihî rekor
17 Mart 2020 - 09:07 borsagundem.com

Korku endeksi pazartesi günü ABD piyasalarındaki keskin düşüşle birlikte bir seansta %44 oranında yükselerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalar pazartesi günü kâbus gibi bir seans günü geçirdi. Korona virüsün pandemi haline gelmesi ve merkez bankalarının hamlelerinin etkisiz kalmasıyla birlikte düşüşle başlayan küresel borsalar virüsün yok olacağı beklentilerinin sonuçsuz kalmasıyla birlikte günü %12'nin üzerindeki düşüşlerle kapadı. Korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksi ise tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı.

Volatilite endeksi korona virüsün oluşturduğu korku atmosferi ve Wall Street’in üç büyük endeksinin pazartesi günkü keskin düşüşüyle birlikte bir gün içerisinde %44 oranında yükseldi. Seansı 82 puanın üzerinde kapatan volatilite endeksi 2008 yılında ulaştığı 80 puanlık rekorunu da kırmış oldu. 1990’larda ortaya atılan endeks yatırımcıların 30 günlük periyotlarda beklediği türbülansı gösteriyor ve piyasalar düştükçe de genellikle yükseliyor.

Pazartesi günü ABD başkanı Donald Trump’ın açıkladığı korona virüs uyarıları endeksin hızlı şekilde yükselmesine neden oldu. Trump’ın temmuz ayına kadar virüsün etkilerinin devam edebileceğini açıklaması havanın ısınmasıyla virüs tehdidinin ortadan kalkacağı umutlarının da yok olmasına neden oldu.

Trump: Koronavirüs rekor düzeyde bulaşıcı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)