E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKörfez'den korkutan açıklama: Savaş ihtimali yüksek---

Körfez'den korkutan açıklama: Savaş ihtimali yüksek

Körfez'den korkutan açıklama: Savaş ihtimali yüksek
17 Mayıs 2019 - 03:35 borsagundem.com

Kuveyt Meclis Başkanı Ganim, bölgede savaş çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek bunun aksini temenni ettiklerini dile getirdi. Ganim, "Devletimiz savaş durumuna göre hazırlığını yapıyor" dedi

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, ABD, İran ve Körfez ülkeleri arasında yaşanan son gelişmeler nedeniyle bölgede savaş çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Kuveyt Meclisi'nde bölgesel gelişmelerle alakalı oturumun ardından gazetecilere açıklama yapan Ganim, ABD, İran ve Körfez ülkeleri arasında yükselen gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı'nın siyasi durumu özetlediğini, "her ihtimale karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptığını aktaran Ganim, milletvekillerinden Muhammed ed-Delal'in pazar günü mecliste konuya ilişkin bildiri hazırlamakla görevlendirildiğini söyledi.

Dışarıda yaşanan gelişmeler için "İyi değil ve güven vermiyor." diyen Ganim, içerideki durum için ise "Hükümetin hazırlıklarının öncekinden daha iyi olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Bölgede savaş çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Ganim, bunun aksini temenni ettiklerini dile getirdi.

Dışarıdan gelen zorluklara karşı "akıllıca ve sorumlulukla hareket etmeye" ihtiyaçları olduğunu ifade eden Ganim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgedeki son gelişmeler görüşüldü. Devletimizin herhangi bir olağanüstü duruma karşı hazırlıkları konuşuldu. Meclis çoğunluğun onayıyla gizli bir oturum düzenledi. Dışişleri Bakanı durumun ne kadar tehlikeli olduğuna ilişkin bir buçuk saatlik bir sunum yaptı."

Körfezde ne oluyor?

ABD, geçen haftalarda İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü körfeze sevk etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından "USS Arlington" amfibi çıkarma gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.

Diğer taraftan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran'ın BAE açıklarında dört ticaret gemisine sabotaj yaptığını iddia etmişti.

Bunun üzerine ABD de bölgede İran’a gözdağı vermek üzere F-15 ve F-35 uçakları ile uçuşlar gerçekleştirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK17 Mayıs 2019 20:52

    abd yi hürmüz denizinde petrole boğup ateşe verecek olan iran abd askerlerini diri diri yakacaktır.

  • CAFER KILIÇ17 Mayıs 2019 20:51

    abd nin 2.vietnamı olacaktır.onbinlerce abd ve fransız akseri ölecektir.

  • ALAATTİN CAMGÖZ17 Mayıs 2019 20:50

    korkmayın bir şey olmaz daha küçüçük k.kore bir şey yapamayan abd iran da ne oldu dahi bilinmeyen bu ülkeye nasıl savaş yapacak.böyle bir savaş durumunda pakistan da savaşa karışır bu savaş değil nükleer savaş dönüşür belkide iranda atom bombası var.s 400 de varsi abd yusuf yusuf yapar.

  • Talha17 Mayıs 2019 19:16

    Abd iran 'ın bir ırak olmadığını biliyor. Çıkacak savaşta kaybedecekleri askerleri uçakları gemileri kendi halkına anlatamaz. Her iki taraf için değil ortadoğu için büyük kayıplar olur. Abd emperyalizmi dünya da her şey benim dediğim gibi olacak dese de güç dengeleri gelecek 10 yıl da değişecektir. Biz her daim Yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz. Savaşlarda her zaman insanlar kaybeder, büyük para hegemonyaları kazanır.

  • Mehmet17 Mayıs 2019 08:50

    savaş gemisi çağı sona erer.. irandan gelecek sürpriz füze atakları yeni bir çağ başlatır.

  • Mehmet Ala17 Mayıs 2019 04:55

    Olmazzzzzzz , dünya piyasaları çöker , her iki taraftan binlerce kişi ölür , abd donanması körfezde batar.Kimse savaş riskini göze alamaz.Akabinde üçüncü dünya savaşı başlar.