E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKörfez medyası Erdoğan'ın BAE ziyaretine nasıl bakıyor---

Körfez medyası Erdoğan'ın BAE ziyaretine nasıl bakıyor

Körfez medyası Erdoğan'ın BAE ziyaretine nasıl bakıyor
13 Şubat 2022 - 13:18 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Dubai medyasından bir yorum geldi.

Son yıllarda Arap ülkeleriyle Türkiye arasındaki gerilim son dönemde arka arkaya gelen resmi temaslar ve işbirliği anlaşmalarıyla birlikte yumuşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın gerçekleştireceği Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti de bölgede büyük bir merak yarattı…

Geçen yıl Kasım ayında Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el-Nahyan’ı Ankara’da ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek. Kritik temas öncesinde Körfez’in önde gelen medya kuruluşlarından Gulf News, bir değerlendirme yazısı yayınladı.

Dubai merkezli medya kuruluşu, “Erdoğan’ın BAE ziyareti ikili ilişkileri kuvvetlendirmeye yönelik önemli bir adım. Bu ziyaret Nahyan’ın Kasım’da Ankara’ya gitmesi ve finans, bankacılık, enerji ve çevre konularında bir dizi anlaşma imzalamasının ardından geldi” yorumunu yaptı

 TÜRK BAYRAĞI RENGİ YANSITILACAK

Öte yandan Emirlik’te aralarında Burj Halifa’nın da olduğu birçok ikonik binanın dışına Emirlik ve Türk bayraklarının renklerinin de yansıtılacağı belirtildi. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Expo 2020 Dubai’deki Türk pavilyonunu da ziyaret edeceği kaydedildi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin de arttığına dikkat çekilirken, önceki yıla göre yüzde 100’lük bir artışın olduğu hatırlatıldı. BAE’nin yakın zamanda Türkiye’ye 10 milyar dolarlık bir yatırım fonu da sağladığı kaydedilirken Birleşik Arap Emirliği’nin Türkiye’nin Körfez’deki en büyük ticaret partneri olduğu da kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük yatırım yaptığı alanların sırasıyla gayrimenkul, bankacılık, limanlar ve turizm sektörü olduğu da belirtildi.
(Sözcü)

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın BAE'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı’nın çantasında Türk Telekom mu var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.