E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKore’deki kripto borsaların yüzde 97’si iflasın eşiğinde---

Kore’deki kripto borsaların yüzde 97’si iflasın eşiğinde

Kore’deki kripto borsaların yüzde 97’si iflasın eşiğinde
14 Ekim 2019 - 12:17 borsagundem.com

Business Korea tarafından paylaşılan bilgilere göre Güney Kore’deki kripto para borsaları işlem hacmi konusunda ciddi sorunlar yaşıyorlar.

Ülkedeki kripto para borsalarının işlem hacmi o kadar düşük ki günümüzde bu borsaların yüzde 97’sinin iflasın eşiğinde olduğu düşünülüyor.

İflas tehlikesi

Güney Kore’deki kripto para borsaları uluslararası borsalar kadar yüksek işlem hacimlerine sahip değiller. Bu, ülkedeki borsaların maddi açıdan ciddi sorunlar yaşamasına yol açıyor.

Güney Kore’de Upbit, Bithumb, Coinone, ve Korbit gibi popüler borsalar bulunuyor ancak ülkede bunların yanı sıra çok daha küçük borsalar da var.

Business Korea tarafından paylaşılan bilgilere göre bu borsaların yüzde 97’sinin yetersiz işlem hacmi nedeniyle iflasın eşiğinde olduğu söylenebilir. Buna en iyi örneklerden birisi bundan birkaç ay önce kapanan Prixbit adlı borsa olmuştu. Şirketin kurucusu o dönem şu açıklamayı yapmıştı:

Hem harici hem dahili olumsuz etmenler ve yönetim konusunda yaşanan sorunlar yüzünden şirketi ayakta tutmamız artık mümkün değil.
Frank Marcantoni gibi girişimciler Güney Kore’deki kripto para borsalarının yaşadıkları bu zorluğu regülasyonlara bağlıyorlar. Bu isimlere göre ülkedeki katı regülasyonlar yüzünden pek çok kripto para şirketi Güney Kore’den ayrılmak zorunda kalıyor. Ülkede kalan şirketler ise maddi anlamda zorluklar yaşıyorlar. (Koinbülteni.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)