E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKore'de çatışma çıktı---

Kore'de çatışma çıktı

Kore'de çatışma çıktı
20 Ekim 2014 - 09:29 borsagundem.com

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey ve Güney Kore sınırında oluşturulan silahsız bölgede askerlerin birbirine ateş açtığını açıkladı

Kuzey ve Güney Kore sınırında son haftalarda yapılan sınır ihlalleri ve yaşanan sıkıntılar bölgedeki tansiyonu fazlasıyla arttırıyor. Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkilinin verdiği bilgilere göre, Kuzey Kore birlikleri askeri sınırı sözlü ikazlara aldırmayıp geçti ve karşı tarafa ateş açtı. Saldırıya Güney Kore birlikleri ateşle karşılık verdi.

Son haftalarda yapılan sınır ihlalleri ve yaşanan sıkıntılar bölgedeki tansiyonu fazlasıyla arttırıyor.

1950-1953 yılları arasında aktif olarak süren Kore savaşı bir anlaşma ile değilde ateşkes ile bitti. Yani teknik olarak savaş halen devam etmekte.

Seul Üniversitesi Kuzey Kore Çalışmaları profesörü Yang Moo-Jin yaşanan olayın çok küçük olduğunu ama son zamanlarda yaşanan gelişmelerle küçük bir kıvılcımın büyük bir yangına dönüşebileceği sinyalini verdi ve "bunlar yeni bir savaşın sinyalleri olabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)