E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKore Merkez Bankası faiz değiştirmedi---

Kore Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Kore Merkez Bankası faiz değiştirmedi
11 Eylül 2015 - 07:08 borsagundem.com

Kore Merkez Bankası, Çşn kaynaklı belirsizlikler ve Fed kararı öncesi faiz değiştirmedi

Kore Merkez Bankası, ekonomiye yönelik Çin'deki yavaşlamadan kaynaklanan belirsizlikler ve Fed'in olası politika değişikliği ile birlikte, politika faizini üçüncü ay üst üste değiştirmedi.

Banka, yedi gün vadeli repo faizini rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tuttu. Bloomberg'in anketine katılan 18 ekonomistin 16'sı kararı doğru tahmin etti. Diğer iki katılımcı politika faizinin yüzde 1.25'e düşürüleceği tahmininde bulundu.

Çin ekonomisindeki yavaşalama Güney Kore'nin ihracatını olumsuz etkilerken, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentiler belriszliği ve piyasa volatilitesini artırıyor. Kore Merkez Bankası'nın Ağustos 2014'ten bu yana gerçekleştirdiği dört faiz indirimi büyümeyi canlandırmayı başaramadı. Ekonomi ikinci çeyrekte yalnızca yüzde 0.3 büyüyebildi ve enflasyon bu yıl şimdiye dek yüzde 1'in altında kaldı.

KB Investment & Securities Co. sabit getirili menkul kıymet analisti Kim Sang Hoon, "Sanırım Kurul, Fed'in bu ay ne yapacağını görmek için, faizi değiştirmeme kararını oybirliği ile aldı," dedi ve "Başkan diğer bir faiz indirimini düşünmüyor görünüyor, ancak piyasa beklentileri, ekonomik verilerdeki zayıf seyir sürdükçe faiz indiriminin yapılacağı şeklinde kalacak" yorumunda bulundu.

Fed politika kararını 17 Eylül'de açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)