E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKöprü ve otoyollar bayramda ücretsiz mi?---

Köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz mi?

Köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz mi?
14 Temmuz 2013 - 19:02 borsagundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağıyla ilgili açıklama yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olması ile ilgili açıklama yaparak; "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda biliyorsunuz bugüne kadar uygulama ücretsiz hale getirmekti. Henüz aldığımız bir karar yok, ama büyük ihtimalle bu uygulama devam edecek" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, helikopterle Edirne'ye geldi. Tartan pistine inen helikopterdeki Bakan Yıldırım'ı Edirne Valisi Hasan Duruer karşıladı. Vali Duruer'in makam aracıyla vilayete gelen Yıldırım, kendisini karşılayan polis mangası ve bürokratları selamladıktan sonra Vali Duruer'i makamında ziyaret etti.
Bugün, Edirne'de Pazarkule Gümrük Kapısı yolu ile Edirne merkez çevre yolu arasındaki otoyolun temelini atacaklarını belirten Yıldırım, "Bu çok önemli proje. 150-160 yıllık köprüler Edirnemizin tarihi ve kültürel mirası. Daha fazla gelişen trafikte harap olmasını eskimesine izin vermeyeceğiz. Yeni köprüleri trafiği buralardan alacağız" dedi.
Bir gazetecinin, bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı yönündeki soruya Yıldırım, "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda biliyorsunuz bu güne kadar uygulama ücretsiz hale getirmek bayram süresince. Henüz aldığımız bir karar yok, ama büyük ihtimalle bu uygulama aynen devam edecek" dedi.
Başka bir gazetecinin 1997 yılında temeli atılan, ancak çalışma devam etmediği için atıl durumda kalan Edirne Demirhanlı Havalimanı ile ilgili bir çalışması olup olmadığı yönündeki soruya Yıldırım, "Bu konudan da sayın bakanımız da (Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu) bahsetti. Arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik. Orada bir etüt ve inceleme çalışması başlattık. Bu çalışmaların sonucunda ne yapacağız ona karar vereceğiz"diye cevapladı.
Ardından Vali Duruer, Bakan Yıldırım'a, Edirne fotoğraflarının bulunduğu albüm hediye etti. Bakan Yıldırım, valilik ziyaretinden sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte AK Parti Edirne İl Teşkilatını ziyaret edecek. Ziyaretin ardından da yapılması planlanan otoyolun temeli atılacak.
BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA 2 BİN 500 CAN KURTARDIK
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Edirne Valisi Hasan Duruer’i ziyaretinin ardından partinin il başkanlığına geçti. Burada davul- zurnalarla karşılanan Bakan Yıldırım, yanına gelen davulcuya 100 lira bahşiş verdi. Türkiye’de en fazla sıcak asfaltın Edirne’ye atıldığını ifade eden Yıldırım şunları söyledi:
"Türkiye’de en fazla sıcak asfaltı Edirne’de attık. Çünkü Edirne bu ülkenin bağımsızlığının, birliğinin kardeşliğinin teminatı. Evladı Fatihan'ın Balkanlar'da, Yunanistan’da Bulgaristan'da çektiği çileleri biz biliyoruz. Şimdi altyapımız da, üstyapımız da onlardan daha iyi. Çünkü sizler bunu hak ediyorsunuz. Biz de bu anlayışla çalışıyoruz. Birkaç yıl içerisinde Edirne- İstanbul 2 hatlı yüksek hızlı demiryolu projesi tamamlanmış olacak. Edirne’yi sadece bölümmüş yollarla İstanbul’a bağlamadık, otoyolları da var. Otoyoluyla sadece İstanbul’a bağlamıyoruz. Aynı zamanda 29 Mayıs’ta Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın birlikte temelini attığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de bağlıyoruz. Yani İstanbul’un en büyük çevre yoluna Edirne’yi de dahil ediyoruz. Yolunuzun üzerinde dünyanın en büyük havaalanı da olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)