E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut piyasası tehlike işaretleri veriyor---

Konut piyasası tehlike işaretleri veriyor

Konut piyasası tehlike işaretleri veriyor
25 Nisan 2016 - 06:44 borsagundem.com

Dünyanın en iyi performans gösteren konut piyasası Türkiye'de, konut geliştirme şirketlerin artan borcu tehlike işaretleri veriyor

İlk bakışta, dünyanın en iyi petrformans gösteren konut piyasası, patlamaya hazır bir balona ilişkin pek fazla işaret göstermiyor.

Piyasa mortgage'lere fazla bel bağlamıyor ve Türk konut sahipleri, geçen yıl tüm ülkelerden daha hızlı artan konut fiyatlarının yardımıyla, borçlarını güvenilir bir şekilde geri ödüyor. İnşaat sektörünün ülkenin yatırımlarında Çin'dekinden daha fazla bir pay aldığı bir dönemde risk, konut sahiplerinden ziyade konut inşa edenlerde.

Türkiye'de konut geliştirme şirketlerinin borçlanma payı, Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmış durumda ve tüm şirket borçlanmalarının yaklaşık beşte birini kapsıyor. Bu borçların artan kısmı kötüye gidiyor ve sektörün takipteki kredilerinin payı son beş yılda yaklaşık ikiye katlandı.

İstanbul merkezli araştırma şirketi Integras'ın bankacılık analisti Ercan Uysal, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Mortagage'ler sorun oluşturmuyor, "Sorun konut şirketlerinin kaldıracaında" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg News

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEMİL ARMAĞAN25 Nisan 2016 09:15

    Nasıl bir yorum hiç bir bilgi yok. Örneğin konutta balondan bahsedebilmek için talep düşmesine rağmen konut fiyatlarında hala artış hızı var mı? Daha önce konut fiyatları hangi seviyelere çıkmış ve geri dönmüş gibi bilgilerin böyle bir haber ve açıklama içinde yer almasını beklerdim