E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor---

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor
16 Kasım 2022 - 14:53 borsagundem.com

Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) eylülde yıllık bazda yüzde 189,2 arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Eylül 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan (KFE) (2017=100), eylülde bir önceki aya göre yüzde 4,9 artarak 575,2 olarak kayıtlara geçti.

Konut Fiyat Endeksi, eylülde yıllık bazda yüzde 189,2 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 58 oldu.

Üç büyük il için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında eylülde bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 4,6, yüzde 4,3 ve yüzde 5,8 artış görüldü. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 212,1, Ankara'da yüzde 196 ve İzmir'de yüzde 185,8 yükseldi.

Konut satışları yüzde 25 düştü

 

Kentsel dönüşüm kapsamında 3,2 milyon konut yenilendi

 

ABD'de yeni konut satışları düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Kasım 2022 08:51

    konutu kım alıyor.... bir kaç konut kirası elde eden, kişiler rahatlıkla konut alır... yoksa diğer turlu çok zor . memurlar bırak konut almayı, bekarlar otellerde pansıyonlarda konaklıyor... 3 bin tl ye 4 bin tl ye.. konut kiralasan bu çıplak paraya birde elektrık su sıcak su ısınma vb öder durursun. evin derdide bitmez, bakımıda bitmez, o bakımdan konut almak hayal iken kıra bulmakta öyle :D  maaşlar ücretler.çok eridi, eridiği kadar zamlar bireylere gelmedi. tüketımı bitiren 2. el eşya kıyafete tuketımı arttıran savaş ekonomısıne gıdıyoruz. bu kadar becerıksızlık fikırsızlık bir bedeli olacak. yazmadık mı 11 ay once ? al işt eoluyor..

  • Hamit16 Kasım 2022 19:33

    Konut fiyatlari artiyor ama eskisi gibi konut alan yok. Çünkü ödeme şartları baya yüksek çıkıyor ve vatandaş artık eskisi gibi konut almak için fazla istekli değil. Fiyatlar aşağı inerse belki eski canlılığa geri dönebilir.