E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor---

Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor

 Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor
20 Temmuz 2022 - 13:03 borsagundem.com

Türkiye genelinde haziran ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı %182 seviyesinde gerçekleşirken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 979 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 317 bin 228 TL oldu.

TÜİK rakamlarına göre haziran ayında Türkiye genelinde 150 bin 509 konut satışı gerçekleştirildi. Haziran ayında satılan konut sayısı bir önceki aya göre %23, bir önceki yılın aynı ayına göre %12 artarak 150 bin 509 oldu. Endeksa.com’un verilerine göre Türkiye genelinde haziran ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı %182 seviyesinde gerçekleşirken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 979 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 317 bin 228 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıl oldu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum20 Temmuz 2022 22:58

    Ev alana kredi verilmemeli insanlar kredi çekip ev alıyor mütahitler ve ev sahipleri bu ortamda evi satıp kur korumalıya ögeçiyor veya direkt Döviz alıyor

  • Mucise Reis ;)20 Temmuz 2022 15:10

    ABD de tam tersi. konut fiyatları talepler nedeni ile azalmaya başladı... Yani konut yapımı inşaatı yavaşladı neden ?... 30 yıl kredi ile ev alıyordular ama faizler yüzde 5lere kadar çıkınca kredi çeken durdu... eskiden her çalılan genelde tek yaşarbu abd liler boşanma, gençlık hayatı vb. şimdi 3+ x üzeri evler popüler.. tek yaşayanların ev talebi düştü kalabalık aileler biraz talep edıyor... Fakat hiptek ve hacizlerden dolayı evler el değiştirmey ebaşlayınca, otomatıkman yenı evlere abd de talepler azaldı. masraflar inşaat masrafları ha bire artıyor.. Türkiye de ise , suni olaylardan veriler farklı ve geçmişle kıyaslanmayacak kadar suni veri görüyorum. TC vatandaşlık, 10 milyon göçmen, öğrencilerin yurt olmadan hurraa diyip evlere taşınması. yurt parası 5 öğrenci evkiralaması, vb. vb. Türkiye de üretimde yavaşlama, hacizlide artma olabilir. krediler pahalı çok ev krediler.