E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKonut fiyatları artınca hisseli evle vatandaşlık dönemi---

Konut fiyatları artınca hisseli evle vatandaşlık dönemi

Konut fiyatları artınca hisseli evle vatandaşlık dönemi
05 Ekim 2022 - 06:56 borsagundem.com

Aşırı artan ev fiyatları nedeniyle vatandaşlar 1980'li yıllarda olduğu gibi hisseli ev almaya başladılar.

Ülkemizde son dönemde aşırı artan konut fiyatları nedeniyle yerli ve yabancı vatandaşlar çözüm arayışındalar. En son 1980'li yıllarda görülen hisse (metrekare) usulu ile ev alma dönemi başladı.Yabancıların ev alma yoluyla vatandaşlık alabilmesi için de bu yönteme başvurduğu ifade ediliyor. Dünya'dan Leyla İlhan'ın konuyla ilgili haberi şöyle:

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'in konuyla ilgili olarak hisseli satışın çok uzun zaman uygulananan bir sistem olduğunu ve yabancıların vatandaşlık alabilmesi için pahalı evlerde bu sistemi uyguladıklarını belirtti.

Daha çok yabancılar tercih ediyor

Hamit Demir hisseli satışlarda yabancıların, vatandaşlık için biçilmiş bedeli karşılayacak kadar hisse alımına gittiğini belirtti. Kat irtifakı ve iskan konularına çok takılmadıkları için yerli vatandaşlardan daha çok tercih ettikleri iafede etti. Yeni çıkan konuta çevirme yasası ile hisseli satışların daha çok artacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi (İSTEBKoop) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, TOKİ'nin de sosyal konut projesi kapsamında hisseli satışlar yaptığını ve bu uygulamanın doğru olduğunu belirtti.

Metrekare ile daire satışı talep görüyor

Konuyla ilgili açaıklamalarda bulunan bir başka isim Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar ın açıklaması şöyle:

Bütçesi olan ve kredi çekebilme imkânı olanlar konuta yatırım yapıyor. Belirli bir yatırımcı portföyü ise projelerden metrekare satın alıyor. Metrekare ile daire ya da hisse satın alma uygulaması gayrimenkul ticaretinde finansal bir çözüm olarak ciddi ilgi görmeye başladı

Hisseli satışta önemli hususlar

Hamit Demir, modelle ilgili dikkat edilmesi gereken konulara da dikkat çekiyor. İki önemli konu üzerinde duran Demir, hisseli satışla işlem yapan alıcıların, satış sözleşmesi yapmalarını ve hangi ada, parsel ,paftada aldığına dair bir taahhüt almaları sorun yaşamalarını engelleyeceğini belirtti.

Sosyal konut projesinde yeni gelişme! 1 milyona çıkıyor

 

Sosyal konut projesiyle dengeler değişti: Emlakta 'köpük 'eriyor

 

ABD'de 2. el konut satışları 7 aydır düşüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akıl05 Ekim 2022 10:04

    10 milyon göçmen olduğu sürece konut fiyatlarıda ,kiralarda ,gıda fiyatlarıda  sürekli yükselir ,çoğu beş çocuktan aşağı yapmıyor  ,ilerleyen zamanlarda nüfusları iyice çoğalacak ,siz o zaman görün konut ,kira ,gıda fiyatlarını(sözde bunlar misafirdi).

  • Mucise Reis : )05 Ekim 2022 09:01

    ya belediyeler düz arazilere alt yapı yapacak. üzerine 100 m2 ev olacak biçimde abd evlrinde kanadada olurya o misal. sonra araziler insanlara verilecek ve belediyeler etraflarındaki en ucuz ürünlere göre ev dizayn edecek ve vatandaşa verecek. belediye ister ortak yapar, iser kendi yapar ve vatandaşa 200 tl ye komik rakama kiralar, ister devreder morgaçe gibi satar emekliye, asgari ücretliye... ya bunlar çokmu zor. ? milyar usd ler yakıldı piyasada. kanal istanbul 10 milyar usd ye kaç milyon  kişi barınadağı ev yapılabilir ? ... belediyeler kimi taş getirir dağdan bedavaya, kimi orman dan getirir bedavaya, kimi iş gücü kullanır vb. ya bunlar imkansız mı ? kura çekilecek deniyor 4 milyon insan ev için kuraya giriyor. milli piyangodan buyuk ikramiye çıkma şansı daha büyük yahu....

  • Bik05 Ekim 2022 07:45

    Kat mülkiyeti olmayan hisseli gayrimenkullerde yaşanan sorunlardan haberleri yok, yaşayanlar bilir.