E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKonut Fiyat Endeksi martta arttı---

Konut Fiyat Endeksi martta arttı

Konut Fiyat Endeksi martta arttı
24 Mayıs 2022 - 02:03 borsagundem.com

Konut Fiyat Endeksi (KFE), martta bir önceki aya göre yüzde 9,3 artarak 347,5 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan (KFE) (2017=100), martta bir önceki aya göre yüzde 9,3 artarak 347,5 olarak kayıtlara geçti.

Konut Fiyat Endeksi, martta yıllık bazda ise yüzde 110,0 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 29,7 oldu.

Üç büyük il için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında martta bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 9,8, yüzde 9,6 ve yüzde 10,6 artış görüldü. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 122,0, Ankara'da yüzde 111,7 ve İzmir'de yüzde 105,9 yükseldi.

Gıda Komitesi toplantısı bugün yapılacak

 

Uzaya giden ilk Türk olmak için başvuru şartları açıklandı

 

Erdoğan duyurdu: Bir Türk uzaya gönderilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Mayıs 2022 08:34

    ..Karpuz almayın, evde besleyin... :D Et almayın sülalece toplanıp hayvan satın alıp etini paylaşıp beslenin... ev almayın gidip komşu alın :D ... israf etmeyin ve aç kalmaz karnınız doyar.... koca tabat tarhana içeceine, küçük tabat tarnana iç karnınız doysun tasarruf olsun porsiyonlar küçülünce sadece : )) yaa sen 30 mıl prim ödeyen emeklinin hakkını öde, o nerede ne yapacağını, neler satın alacağını nasıl yemek yyieceğini zaten bilir... bırakın zırvalık ve saçmalıklarınızı 5 yerden maaş alanlar işsize ve 2500 tl ile geçinen emekçiye akıl veriyor :D senin aklın belliki çakallığa çalışıyor... bu salım güçleri ile oy arttıramayanlar daha çok belediye binalarını basıp rakipleri engellemek için aklınca oy arttırır :D tv programları bile zırvalamaya başladı CemYılmaz lar türüyor artık , bazu basınb ve gazetecileri belliki işsizlik korkusu sardı seçim sonrası

  • misafir24 Mayıs 2022 09:40

    Bunlar boş laflar...