E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKongre, bütçeyi onayladı---

Kongre, bütçeyi onayladı

Kongre, bütçeyi onayladı
19 Aralık 2013 - 04:39 borsagundem.com

ABD yeni yıla bütçe kriziyle girmeyecek. İki parti müzakerecilerinin anlaştığı ve Temsilciler Meclisi'nden geçen bükçe Kongre'de de kabul edildi

ABD Kongresi uzun bir aradan sonra ilk kez, iki yıllık bir bütçe geçirdi.

İki partiden müzakerecilerin iki ay çalışarak üzerinde anlaştığı iki yıllık bütçeyi, ABD Temsilciler Meclisi geçen hafta kabul etmişti.

ABD Senatosu da bütçeyi bugün 36’ya karşı 64 oyla geçirdi. Kongre,  2010 yılından bu yana ortak bir bütçe üzerinde anlaşamıyordu. Bunun yanında, uzun bir zamandan sonra ilk kez Kongre, bir konuyu son dakika uzatmaları veya büyük tartışmalar olmadan onaylamış oldu.

Kongre’nin iki kanadında da onaylanma süreci tamamlanan bütçe, imzalanmak üzere ABD Başkanı Barack Obama’ya sunuldu. Obama, geçen hafta bütçenin Kongre tarafından geçirilmesi halinde kendisinin de imzalayacağını zaten açıklamıştı.

Bütçe sayesinde normalde 15 Ocak 2014'te harcama izni dolan federal hükümetin tekrar kapanması gibi bir risk artık ortadan kalktı. Böylelikle, Amerikalılar, yeni yıla yeni bir bütçe krizi tehdidiyle girmeyecek. Hükümet, bütçe üzerindeki uzlaşmazlık nedeniyle, ekim ayında 16 günlüğüne kapanmıştı.

Federal harcama düzeylerini belirleyen anlaşma, "sequestration" olarak bilinen Savunma Bakanlığı Pentagon gibi kurumlardaki iki yılda 63 milyar doları bulan otomatik bütçe kesintilerini azaltıyor. Bütçe açığını iki yılda 23 milyar dolar azaltmayı hedefleyen anlaşma, federal hükümetin 2014 yılı harcamalarını da 1 trilyon dolar civarında belirledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)