E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomutanım artık sus---

Komutanım artık sus

Komutanım artık sus
11 Ağustos 2013 - 10:32 borsagundem.com

Ergenekon davasında çıkan kararın ardından 28 Şubat sanıkları “Biz de mi müebbet alacağız” diye sormaya başladı

28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan 38 komutanı Ergenekon davasından çıkan kararın ardından “Biz de müebbet alacağız” korkusu sardı. Star'ın haberine göre, “Başımıza iş aldık” diyen alt rütbeli komutanların dönemin Genelkurmay eski 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’e de “Sayın komutanım, artık konuşmayın” diye tepki gösterdikleri öğrenildi.
Ömrümüz burada mı bitecek?
28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan 38 komutanın gündeminde Ergenekon davasında verilen hapis cezaları olduğu öğrenildi. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere çok sayıda sanığa İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezası verilmesi üzerine komutanların kendi aralarında, “Biz de mi müebbet alacağız? Kalan ömrümüzü burada mı geçireceğiz?” şeklinde konuştuğu öğrenildi.
Sizin bilmediğiniz şeyler var
“Başımıza iş aldık” diyen komutanların, davanın 2 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çevik Bir’e de tepki gösterdikleri aktarıldı. 28 Şubat dönemine ilişkin alt rütbedeki subayların “Sizin bilmediğiniz şeyler var” diyen Çevik Bir’e, “Sayın komutanım, artık konuşmayın. Biz emir komuta zincirinde denileni yaptık ama buradayız” tepkisini gösterdikleri ifade edildi. Tutuklu birçok komutanın da Orgeneral Bir’le aynı ortamı paylaşmayarak tepki gösterdiği kaydedildi.
Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor
TMK’nın 10. maddesiyle görevli Ankara Başsavcı Vekilliği’nin hazırladığı iddianamede 103 kişi, eski TCK’nın 147. maddesinde belirtilen ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak’ ile suçlanıyor.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 28 Şubat sanıklarının yargılanmasına da 2 Eylül tarihinde başlanacak.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tArAfSıZ11 Ağustos 2013 13:58

    birgün vatanımız içten veya dıştan işgal edilmeye çalışılırsa. ordu sadece dışsal müdahaleye tavır alabilecek. bu olası işgalciler eğerki içerden ise ordunun yapabilecek hiç bir müdahalesi olamayacak. çünkü böylesi bir durumda müdahale eder ise bu darbe sayılacak. yeni kanuna göre. iç işgalin püskürtülebilmesi için tüm vatansever türk halkının yasadışı yollardan hükünete karşı iç savaş başlatarak işgalin püskürtülmesi sözkonusu olabilecek. yada herşey sineye çekilerek herşey oluruna varır diyerek her şeye sessiz kalınacaktır.

  • gerçekler11 Ağustos 2013 12:49

    aşağıdaki birader sen benim yerime yorum yapamazsın

  • HALK11 Ağustos 2013 11:57

    GENARELDE OLSAN HALKTAN BİRİ OLDUGUNU UNUTURDA O HALKIN İRADESİNE DARBE YAPARSAN SANA KİMSE ACIMAZ CHP ZİHNİYETİ DAHA KİMLERİ CEZA EVİNDE ÇÜRÜTECEK SIRADA TAKSİMCİLER YARIN BAŞKALARI CHP DE OYUN BİTMEZ