E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür vadeli işlemlerde rekor---

Kömür vadeli işlemlerde rekor

Kömür vadeli işlemlerde rekor
23 Ağustos 2021 - 08:43 borsagundem.com

Tedarik endişeleri, Çin'de kok ve koklaşabilir kömür vadeli işlemlerini rekor seviyeye çıkardı

Çin'de kok kömürü ve koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, bugün üst limitleri olan %8 arttı. Artışta, piyasada Moğolistan'dan kömür ithalatının Kovid-19 endişeleri nedeniyle askıya alındığı söylentileri etkili oldu.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak 2022 vadeli koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla 2.421 yuan/ton (373 dolar) ve 3.053,50 yuan/ton zirvesini gördü.

Piyasa, Moğolistan'da kömür ithalatının iki hafta askıya alındığı söylentileri ile çalkalnırken, İç Moğolistan özerk bölgesi gümrük yetkilileri, tüm ithalat faaliyetlerinin normal olduğunu ve Moğol kömürünün ithalatının durdurulması için herhangi bir resmi bildirim almadıklarını belirtti.

Analistler, mevcut sıkı koklaşabilir kömür tedarik trendinin hala kok kömürüne sağlam maliyet desteği verdiğini belirtti.

Dalian'da Ocak 2022 vadeli demir cevheri sabah seansı sonrası %0,5  düşerek 761,50 yuan/tondan işlem gördü ve Covid-19 kısıtlamaları ve çelik üretimi kontrollerinin baskısı nedeniyle 7 buçuk haftanın en düşük seviyesinde seyrediyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %2, sıcak haddelenmiş rulo %2,2 ve apslanamz çelik %1,1 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)