E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür krizi altı ay kadar sürebilir---

Kömür krizi altı ay kadar sürebilir

Kömür krizi altı ay kadar sürebilir
05 Ekim 2021 - 11:06 borsagundem.com

Hindistan, ülkenin enerji krizi büyürken kömürle çalışan santrallerin yeterli yakıta sahip olmasını sağlamak için altı ay kadar uzun bir mücadeleyle karşı karşıya kalabilir.

Ülkenin santrallerinin yarıdan fazlasının artan elektrik talebi ve yerel kömür üretimindeki düşüşün stokları eritmesiyle tetikte olduğu belirtildi.

Elektrik santrallerinde geçen ayın sonunda ortalama dört günlük kömür kaldığı, bunun Ağustos ayının ilk 13 gününe göre düşerek yılın en düşük seviyelerini yansıttığı belirtildi.

Enerji Bakanı Raj Kumar Singh, Indian Express'e verdiği demeçte, "Önümüzdeki beş ila altı, dört ila beş ay içinde rahat olup olmayacağımı bilmiyorum. Ekim ayının ortasından itibaren havaların soğumasıyla birlikte talep tipik olarak yavaşlarken, “dokunup gidecek” dedi.

Singh'e göre, Hindistan'ın kömür yakıtlı santrallerinin en azından bir bölümünde durum geçen hafta kötüleşti. Gazeteye verdiği demeçte, 40 gigawatt ila 50 gigawatt arasında kapasiteye sahip kömür santrallerinin şu anda üç günden az yakıt stoğuna sahip olduğunu söyledi.

Avrupa'da kömür fiyatları, sıkı arz ile arttı

 

Gaz krizi kömür fiyatını tetikledi

 

Zam şampiyonu 'kömür' oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)