E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatlarında hafif düşüş---

Kömür fiyatlarında hafif düşüş

Kömür fiyatlarında hafif düşüş
28 Mart 2022 - 13:42 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları, aksayan arz ile birlikte hafif düşüş gösterdi.

Spot kömür ticaretinde süregelen arz aksaklığı ile kıtadaki kömür fiyatlarının desteklendiğine dikkat çeken piyasa katılımcıları, yakıtın bu hafta mevcut seviyelere yakın bir seyir izlemesini bekliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Ice Futures bugün API 2 Nisan vadeli kontrat bir önceki kapanışına kıyasla 2,35 dolar düşüşle 270 dolar/ton ile son satışını yaptı. CAL23 vadeli kontrat ise 5,71 dolar düşüşle 175 dolar/ton düzeyine geriledi.

Geçen hafta yayınlanan son verilere göre, Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) birleşik kömür stokları daha önce geriledikleri son yılların en düşük seviyesi olan 2.5 milyon tondan marjinal bir şekilde toparlanmışlardı

Şubat ayında deniz yolu ile Kuzeybatı Avrupa’ya 6,47 milyon ton düzeyinde kömür kargosu teslim edilmişti. Kuru yük veri sağlayıcısı DBX [Dry Bulk Index] tarafından paylaşılan tahminlere göre, Mart ayında ise yıllık yüzde 12 azalışla 6,41 milyon ton termal kömür deniz yolu ile bölgeye varmış olacak.

Savaş gecikmelere ve iptallere neden oldu

Bu düşüş kısmen, savaş nedeniyle Avrupa limanlarına yapılan Rus sevkiyatlarında meydana gelen gecikmeler veya iptalleri yansıtıyor.

Fiziksel piyasada, Amsterdam'a teslim edilmek üzere Nisan ayında yüklenecek olan iki adet 50.000 tonluk kargo, Global Coal aracılığıyla 290 dolar/ton düzeyinden işlem gördü.

"Daha fazla kayıp görülebilir"

Montel Tekniz Analiz Sorumlusu Tom Hovik, piyasanın önümüzdeki günlerde daha fazla kayıp görebileceğini söylüyor.

Hovik’e göre, daha belirgin bir aşağı yönlü hareketi tetiklemek için CAL23 kontratı 160 dolar/tonun altında kapanış gerçekleştirmeli.

Hovik, “Şu anda piyasa 160-195/t dolar alanında kapana kısılmış görünüyor” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükselişe geçti

 

Altında negatif seyir

 

Emtia fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)