E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatları yükseliyor---

Kömür fiyatları yükseliyor

Kömür fiyatları yükseliyor
14 Temmuz 2022 - 14:21 borsagundem.com

Asya’da kömür, artan talep ile yükseliyor.

Asya-Pasifik referans kömür fiyatlarının canlı küresel talep nedeniyle bu hafta güçlü kaldığı görülüyor. Ancak Çin talebinin hareketsiz olması ve Avustralya'nın ihracat kısıtlamalarının hafifletilmesi gibi gelişmeler ilave kazanımları sınırlayabilir.

Montel-Foreks'in haberine göre, yüksek kaliteli (6.000 kcal/kg) Avustralya kömürü için bir referans fiyat olan Broker Global Coal'ın Newcastle Endeksi en son haftada yüzde 12 artışla 445,17 dolar/ton olarak hesaplandı.

Bu rakam, Mayıs ayındaki 463 dolar/ton seviyesindeki son yılların rekor seviyesinin biraz altında kalmış bulunuyor.

Çin'in kömür ithalatında azalma

Çin'in kömür ithalatı, artan yurt içi üretimin ülkenin ithalat iştahını azalttığı için Haziran ayında yıllık yüzde 33 ve bir önceki aya göre yüzde 4,5 düştü.

Bu nedenle, Zhengzhou borsasının Eylül ayı için en likit termal kömür kontratı için haftalık marjinal yüzde 1,8 düşüşle 839,40 Yuan/ton (124,40 dolar/ton) seviyesinde işlem gerçekleşti.

Hindistan enerji santrallerindeki stoklar, Merkezi Elektrik Kurumu (CEA) verilerine göre, geçen hafta yüzde 1,8 artışla 27,9 milyon ton seviyesine ulaştıyüzde

Yen, dolar karşısında 24 yılın dibinde

 

Demir fiyatları 2022'nin en düşük seviyesinde

 

ABD'nin ham petrol stokları arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSCI14 Temmuz 2022 17:49

    benim tahminim ocak şubat aylarında aylık doğalgaza 2 500-3500 TL ödeyeceğimizi tahmin ediyorum daha yukarısı olursa da süpriz olmaz.kömürün tonu da 3000-5000 TL arasına geleceğini tahmin etmekteyim.büyük bir enerji krizi bizleri beklemektedir.