E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatları 15 haftanın en düşük seviyesinde---

Kömür fiyatları 15 haftanın en düşük seviyesinde

Kömür fiyatları 15 haftanın en düşük seviyesinde
26 Eylül 2022 - 14:06 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları, önceki hafta kapanışına göre yüzde 6 düşüşle son 15 haftanın en düşük seviyesini gördü.

API 2 Ekim vadeli kömür kontratı bugün, cuma günkü kapanışına göre 17 dolar azalışla 280 dolar/ton seviyesinden işlem gördü.

Avrupalı merkezli ​​ bir kömür analisti, “Şu anda bazı karışık etkenler var. Sıkı Avrupa elektrik piyasası, kömür yakımını ve aynı zamanda deniz yoluyla taşınan kömür ithalatını destekliyor ve bu nedenle kömür için güçlü bir kârlılığa sahibiz” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa bu kış arz tarafında aksaklık yaşayabilir

Avustralya ve Endonezya gibi önemli üreticiler için yağışları artırabilecek olan La Niña hava durumu modeline dikkat çeken analist, Avrupa'nın hem kömür hem de gaz için Asya'dan gelen rekabetle karşı karşıya kalması nedeniyle bu kış arz tarafında aksaklık yaşama ihtimali olduğunu söylüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, analistler Rus akışlarının hala düşük seviyelerde olduğunu ve Pasifik Havzası’nda bu kış LNG'ye yönelik artması beklenen talep nedeniyle LNG kargolarının Avrupa'dan uzaklaşmasının da doğal gaz fiyatlarını destekleyen bir faktör olarak öne çıktığını belirtiyor.

Rusya menşeli kömüre uygulanan AB yaptırımlarına dikkat çeken analist, “Bu uygulamalar, Avrupa’ya iletilmesi gereken hacimlerin Türkiye, Çin, Hindistan ve diğer gelişmekte olan ülkelere akmasına izin verirken, Kolombiya, ABD ve Güney Afrika'dan Avrupa'ya teslim edilmek üzere yola çıkan kargolarda da artışa yol açabilir” yorumunu yapıyor.

Petrol 9 ay sonra 85 doların altına düştü

 

Emtia piyasalarında 'şahin düşüşü'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)