E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür, 2022'de yüksek seyrine devam edecek---

Kömür, 2022'de yüksek seyrine devam edecek

Kömür, 2022'de yüksek seyrine devam edecek
20 Mayıs 2022 - 15:13 borsagundem.com

Analistler ve trader’lar, Rusya'nın kömür ithalat kısıtlamaları ve artan kış talebi nedeniyle gelişen arz-talep dengesizliğine bağlı olarak küresel kömür fiyatlarının bu yıl yüksek kalmaya devam edeceğini söylüyor.

Jakarta'da düzenlenen Petromindo kömür konferansında, Enerji Ekonomisi ve Finansal Analistler Enstitüsü'nde kömür analisti olan Ghee Peh, “2022'deki gerçekten büyük sorun Rusya'daki kömürün yerinden edilmesi” ifadelerini kullandı.

Peh, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce, ülkenin her yıl Avrupa'ya 60 milyon ton, Güney Kore'ye 20 milyon ton, Japonya'ya 18 milyon ton ve Tayvan'a 10 milyon ton kömür ihraç ettiğini söyledi.

Ancak bu ülkeler o zamandan beri Rusya'dan ithalata ambargolar koymuşlar ya da Ukrayna'daki eylemlerine yanıt olarak alımları azaltmışlardı ve Avrupa 10 Ağustos'tan itibaren teslimatları tamamen durduracak.

Bu nedenle, bazıları yakın zamana kadar öncelikle Asya-Pasifik pazarına hizmet eden alternatif tedarikçilerden artan hacimler talep edecekler.

Endonezya Kömür Üreticileri Birliği'nin yönetici direktörü Hendra Sinadia, Avrupalı ​​kömür alıcılarının, bazı Avrupa ülkelerine kömür sevkiyatı yapmak için üyelerine başvurduğunu söyledi.

Artan arz ve talep dengesizliği göz önüne alındığında, analistler ve trader’lar kömür fiyatlarının önümüzdeki birkaç ay içinde yüksek kalmasının beklendiğini söylüyor.

Örneğin, Pasifik ölçütü olan Global Coal Newcastle fiyatları, geçen yılın aynı döneminde sadece 98,00 USD/ton iken bu ay şu ana kadar ortalama 389,00 USD/ton seviyesinde hesaplanıyor.

Avrupa’da gaz fiyatları, ruble ile ödemeler ile düşüşte

 

Küresel mısır ve buğday üretim beklentilerinde düşüş

 

Petrol haftayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)