E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomşu'da 'Kapı vizesi' başladı---

Komşu'da 'Kapı vizesi' başladı

Komşu'da 'Kapı vizesi' başladı
26 Mayıs 2019 - 20:30 borsagundem.com

Yunan adalarına günübirlik vizeyle geçişler başladı. 'Kapı vizesi' olarak adlandırılan sistemin başlamasıyla Ramazan Bayramı tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyenlerin ön rezervasyonlarında artış yaşandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 'Kapı vizesi' olarak adlandırılan sistem dün itibariyle başladı. Yunanistan'ın Rodos, Sömbeki (Simi), İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız adaları için 7 iş günü önceden başvuru yapan Türk vatandaşları, 70 euro, 0-12 yaş arası 20 euro karşılığında internet üzerinden işlemle kapı vizesi alabilecek. Başvuru formu, banka hesap numaraları ve pasaportla birlikte 60 euro ücret ödenerek Schengen vizesinden daha kısa zamanda kapı vizesi alınabilir.

Güney Ege Bölgesi'nde ilk günden itibaren 1000 üzerinde online müracaat olduğu bildirildi. Marmaris'te faaliyet gösteren Türkiye çıkışlı Yunan adalarına bilet, otel rezervasyon ve kapı vizesi işlemleri yapan bir turizm şirketinin sahibi Sinem Dursun, "Yunanistan Hükümeti haziran ayının ikinci haftasında alacağı kapıda vize uygulamasını öne çekerek dün onayladı. Bütün Yunan adalarına Türkiye'den çıkışlı bilet satmaktayız. Schengen vizesi ve kapı vizesinin yanı sıra otel rezervasyon, araç kiralama ve kültür turları gibi işlemleri buradan yapmaktayız. Kapı vizesi Ege'nin şehirlerinden tek giriş-çıkış sistemidir. Geçen sene 4 iş gününde, az evrakla kısa sürede Yunanistan adalarına çıkış sağlanmaktaydı. Bu yıl 7 iş gününe çıkarıldı. Ramazan Bayramı'na sayılı haftalar kalması nedeniyle yeni başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın işlemleri yetişmeyebilir" dedi.

Geçen sene nisan ile eylül arasında yaklaşık 30 bin kişinin sadece Marmaris'ten Yunan adalarına çıkış yaptığına dikkati çeken Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl ekim başına kadar kapı vizesi sistemi sürecek. Türk vatandaşları geçen sene kapı vizesi ile günübirlik de gidebiliyorlardı ya da 15 gün kalabiliyorlardı. Bu yıl bu süre bir haftaya düşürüldü. Tatil süresinin kısaltılmasına rağmen ciddi talep söz konusu. Şu an itibariyle Türk vatandaşlarının talebiyle oteller dolu. Kurban Bayramı'nda bu talebin daha çok olacağını şimdiden gelen ön rezervasyonlardan görüyoruz. İlk günden itibaren bilgi almak ve işlem yapmak isteyenlerle telefonlarımız kilitlendi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM27 Mayıs 2019 19:05

    18 ada işgal edilmiş topların namlusu aydın muğlaya izmire bakar.80 milyonun gıkı çıkmaz.Yunan genelkurmay sitesinden takip edebilirsiniz.Adeta yunanlılar bizi izlemeye devam.durmak yok işgale devam derken . NEYSE…

  • gokhan temiz27 Mayıs 2019 14:48

    turk tatil yorelerinde yabanciya hersey degil 100 tl turke gelince 700 tl olunca bi paca corbasi 35 tl olursa ....eee yunana gidip euro harcamak daha ucuza gelir heralde hep halk dusunsun brokratlar siyasiler bol kepce halk yapinca hayin mi birakalim bu isleri

  • DarkNight27 Mayıs 2019 12:33

    Bizim millet yunan hayranidir , birzamanlar yabanci damat dizisi reytinglerde 1 numaraydi.

  • Hasanbey27 Mayıs 2019 12:15

    Hem Ege Adalarımızı işgal ettiler , bize ekonomik ambargo uygulayacak derler, yine de yunana para kazandırırlar, ironiye bak ya. Doğu Akdeniz'de ,Ege Denizinde, Batı Trakya'da, AB de mütemadiyen bize taş koyarlar,efelenirler, biz yine de yunana para dökmeye gideriz. Desem de dinleyen olmayacak tabii

  • Corumlu27 Mayıs 2019 03:05

    Bizim memlekette her zaman yorgo dimitri sevdası vardır yıllardır bu zihniyet hiç değişmedi memleketi kötüleyen de hep zihniyet bunların soylarını ayrıştırmak gerekli

  • Atakan26 Mayıs 2019 23:10

    Gidin Türkiye düşmanı yunanistanı zengin edin bu nasıl bir mantık akıl tutulmasımı bilmem ki adını ne koyayım

  • Ciguli26 Mayıs 2019 22:20

    Türkiye'nin suyumu çıktı sonra açız diye bangır bangır bağırırsiniz

  • Dd26 Mayıs 2019 22:18

    Yunanistan turizmini destek olun.Yunan hayranı den sizler.