E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomşu ile ortak turizm projesi---

Komşu ile ortak turizm projesi

Komşu ile ortak turizm projesi
10 Mart 2016 - 06:37 borsagundem.com

Yunanistan ile turizm ortaklığı üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Ünal, Çin ve Hindistan gibi ülkelere yönelik ortak turizm paketleri olabileceğini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Yunanistan ile ortak bir turizm stratejisi üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Yunan Bakan ile ‘Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için bölgemizi neden birlikte tanıtıp ortak paketler oluşturmayalım’ diye konuştuk” dedi. Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte turizmde yeni bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını da bildirdi.

ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 9 - 13 Mart 2016 tarihleri arasında 50. defa düzenlendi. Berlin’deki fuarın açılışı yapan Ünal, önceki gün Yunan Turizm Bakanı ile bir araya geldiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Dünya küçülürken, ülkeler de kendilerini tek bir bölge gibi tanımlamaya başladı. Düşmanlıkların olmadığı, iş birliklerinin olduğu bir dünyaya gidiyoruz. Yunan Bakan ile ‘Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için bölgemizi neden birlikte tanıtıp ortak paketler oluşturmayalım’ diye konuştuk. Bu mümkün çünkü biz aynı coğrafyayı kullanıyoruz.

Aynı kültürel mirasa sahibiz. Ortak hangi kültür, sanat etkinliklerini kullanabiliriz? Bu kültür ve sanat etkinlikleri üzerinden kültür turizmini nasıl geliştirebiliriz? 50 milyon turist hedefimiz hiç de uzak değil, 50 milyar dolar turizm hedefimizi gerçekleştirmek uzak değil.”

Turizme ek tedbir

Bu hafta Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ile bir çalışma gerçekleştirdikleri bilgisini veren Ünal, “Turizmde istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili bir küçük paket hazırladık. Önümüzdeki günlerde özellikle turizm sektöründe çalışanların ve sezon dışında iş verene ve çalışanlara dönük bazı iyileştirici tedbirleri paylaşacağız” dedi.

‘Antalya Expo’ görücüye çıktı

Fuarda, Türkiye’ye ayrılan 116 stantta Alman turizm pazarında öne çıkan, Türkiye destinasyonlarıyla turizm çeşitlerinin tanıtımı yapılıyor. Ayrıca 2016 Antalya Botanik EXPO’ya da vurgu var. Bakan Ünal, 2 ay önce turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldiklerinde ‘ortak seferberlik başlatmalıyız’ dediğini belirterek şunları söyledi:
“İki ay içinde sektörümüzün temsilcileri gerçek anlamda bir seferberlik başlattılar ve yurtdışında yaptıkları çalışmalarla çok geniş bir tanıtma ve iletişim süreci devam ettirdiler. 3 bin metrekarelik alanda Türkiye’nin tanıtımı için bulunuyoruz ve ana tema olarak da 23 Nisan’da başlayacak ve 6 ay boyunca devam edecek EXPO 2016’nın ‘Çiçek ve çocuk’ temasını merkeze aldık. Dünyaya hem güzellik hem de gelecek anlamında çok önemli iki mesaj veriyoruz. EXPO üzerinden insanın ruhundaki güzelliği ve çocuklarımız üzerinden de geleceğe olan umudumuzu ifade ediyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)