E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKommersant: Türk hükümeti onay verirse, Rusya Su-35 için kısa süre içinde teklif sunar---

Kommersant: Türk hükümeti onay verirse, Rusya Su-35 için kısa süre içinde teklif sunar

Kommersant: Türk hükümeti onay verirse, Rusya Su-35 için kısa süre içinde teklif sunar
11 Nisan 2019 - 14:39 borsagundem.com

Kommersant gazetesi, Rus sanayisinin bu talepleri karşılayabileceğini, Türk hükümetinin onay vermesi halinde Moskova'nın kısa süre içinde teklifini sunacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikinci bir S-400 alınabileceğine ve F-35'lerin alternatifi olarak Rus yapımı uçaklara işaret etmesini analiz eden Kommersant gazetesi, Rus sanayisinin bu talepleri karşılayabileceğini, Türk hükümetinin onay vermesi halinde Moskova'nın kısa süre içinde teklifini sunacağını vurguladı.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 füze savunma sistemi gerilimi kapsamında Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamalara mercek tutan Kommersant, 'Ankara, Washington'un komplekslerinden bıktı' başlıklı bir yazı yayınladı.

İkinci bir S-400 sevkiyatına ilişkin somut bir mutabakat bulunmadığını belirten Kommersant yazarı İvan Sinergiyev, Türk hükümetinin S-400 aksamlarının ve bileşenlerinin bir kısmının Türkiye'de üretilmesini istediğine dikkat çekti.

'İKİNCİ S-400'ÜN TEDARİKİ İÇİN TEKNİK ENGEL YOK'

Rusya Savunma Sanayii Kompleksi'nden bir kaynak, gazeteye demecinde, ikinci S-400'ün teslimatı için teknik bir engel bulunmadığını belirtti.

Kommersant: Türk hükümeti onay verirse, Rusya Su-35 için kısa süre içinde teklif sunar

ABD'li Kongre üyelerinin F-35'ler için Ankara'ya sunduğu koşullar dahilinde Türk uzmanların Rus Su-35 avcı uçaklarına ilgi gösterdiğini kaydeden kaynak, "Eğer Türk hükümeti onay verirse, Rus müzakereciler kısa süre için ticari teklif hazırlar. Bu teklif, Batılı ülkelerin tekliflerinin aksine hiçbir konjonktürel etkiden zarar görmez" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "ABD Patriot satmak istemezse yarın biz ikinci S-400'ü de alabiliriz, başka bir hava savunma sistemi de alabiliriz" demişti.

Çavuşoğlu, F-35'ler konusundaysa şunları söylemişti: "F-35 ya da Rusya yapımı uçaklar var. F-35 olmazsa ben yine ihtiyacım olan uçağı başka bir yerden almak durumundayım. Ta ki kendi uçağımı üretene kadar. F-35 ortaklığından Türkiye'yi çıkarıyoruz demek yanlış. En kötü senaryoyu ortaya koyalım. Türkiye hiç olmadı başka yerden almak durumundayız. Varsayımlarla konuşmayalım. Çelişkili açıklamalar geliyor ama dördüncü F-35 de Türkiye'ye teslim edildi." (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Nisan 2019 18:26

    abd ye kapak olsun.abd nin uykusu kaçmıştır.bence su 35 alacağıza su 57 alalım derim.hurda f35 den kat kat iyi sonra f35 hep arıza yapıyor dünyada.