E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKok kömürü fiyatları yükseldi---

Kok kömürü fiyatları yükseldi

Kok kömürü fiyatları yükseldi
11 Ekim 2021 - 09:03 borsagundem.com

Koklaşabilir kömür ve kok kömürü, artan tedarik endişesiyle arttı

Dalian'da koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, kontrat rekoru kırarken, kok kömürü dört haftanın zirvesine çıktı. Vadeli işlemlerde artışı,

Çin'in en büyük kömür üretim eyaleti Shanxi'de son yaşanan selin tedarik endişelerini artırması destekledi.

Shanxi eyaleti, geçen hafta şiddetli yağmur nedeniyle 27 kömür madenini kapattı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli koklaşabilir kömür %5,4 artarak 3.380 yuan/tona (525 dolar) çıktı. Kok kömürü %3,9 artarak 3.675 yuan/tondan işlem görerek 10 Eylül'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Analistler, en büyük kömür üretim alanlarının hala değişik üretim kısıtlamaları ile karşı karşıya olduğunu belirterek kapasite kullanım oranının düşük olduğunu ve kok kömürü tedairkinde sınırlamanın arttığını kaydetti.

Dalian'da demir cevheri %4,7 artarak 785 yuan/tona çıktı. Singapur'da demir ecvheri %7 artarak 131 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai'de inşaat demiri %0,8, sıcak haddelenmiş rulo %0,3 arttı.

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Evergrande için yüklü ödeme günü

Piyasalar, TCMB Başkanı'nın sunumunu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ekim 2021 09:21

    Çin kömüre muhtaç Hitler ağır metallerişekillendirdi. Fakat metalleri hareket ettirecek enerjiye ihtiyaç vardı. Rusya ya saldırıya geçmiştir. Bakü hattına kadar yaklaştı. Enerjı tukenınce  metal hitlerin meralleri çöp oldu. Çin Doğu kısım yuzde 75 nufuslu. Para kazananalar doğuda. Batı kısım ise, kömur bazı kaynaklar burda.Batıdan elektrık hatları doğuya gidiyor. Kaynaklar arası mesafe uzun. Çin enerjı olmadan, üretmez. geçmişte savaş çıkartan enerjı, gunumuzde üretim kesilmesin diye, malıyetlerine yansıtabılen sektorler kömur almaya, elektrık donuşturmeye vb devam edıyor. Enerjı başa baş noktası olana kadar talep artması normal. ABD de varil petrol de aynı durumda. Petrolfiyatı varil olarak düşsede, perakende olarak yakıt artış olmaya başladı.   Talep perakende zam getiriyor. Ülkemiz bu durumu 1 ay sonra hissedecek. Genel öyle oluyor yansıma. **DİKKAT ENFLASYON KRİZİ **