E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKoç'un kazandığı ihalede şok gelişme---

Koç'un kazandığı ihalede şok gelişme

Koç'un kazandığı ihalede şok gelişme
04 Temmuz 2013 - 09:16 borsagundem.com

Koç Grubu şirketi RMK Marine'in kazandığı 1.5 milyar Euroluk MİLGEM savaş gemisi ihalesinde önemli bir gelişme yaşandı

Koç Grubu şirketi RMK Marine'in kazandığı 1.5 milyar Euroluk MİLGEM savaş gemisi ihalesinde önemli bir gelişme yaşandı. İhaleye çağrılmayan şirketler, Başbakanlık'a şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na(SSM) gelerek konuyu incelemeye başladı. Müfettişler, SSM yetkililerine 'ihaleye neden sadece iki şirketin çağrıldığını' sordu.
İKİ FİRMA YARIŞMIŞTI
Habertürk'ten Hasan Bozkurt'un haberine göre, Türkiye'nin ilk milli savaş gemisi üretme projesi olma özelliğini taşıyan MİLGEM için iki büyük Türk tersanesi RMK Marine ve Dearsan yarışmış, ocak ayındaki Savunma Sanayi İcra Komitesi(SSİK) toplantısı sonucunda çıkan kararla mutlu sona Koç Grubu ulaşmıştı. Müfettişler, süreçte rekabete aykırılık tespit ederse, 1,5 milyar Euroluk dev ihalenin iptali gündeme gelebilecek. İnceleme Haziran ayında başladı.
HEYBELİADA VE BÜYÜKADA'YI DEVLET YAPTI
Milli Savaş Gemisi (MİLGEM) projesi, Türkiye açısından büyük önem taşıyor. Yerli tersanelerde inşa edilen gemilerde Türk mühendisler görev yapıyor. Projenin ilk gemisi olan 'Heybeliada', 27 Eylül 2008'de denize indirildi. İkinci gemi olan 'Büyükada' ise henüz TSK envanterine girmedi. Bu iki gemi TSK tersanelerinde asker ve sivil mühendisler tarafından yapıldı.
6 KORVET İHALESİNE İNCELEME
İlk iki geminin askeri tersanelerde inşasının ardından, sonraki 6 korvetin özel sektör tarafından üretilmesi için ihaleye çıkıldı. SSM tarafından yürütülen söz konusu ihaleye RMK ve Dearsan firmaları davet edildi. Ocak ayında toplanan SSİK'te ise Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın imzalarıyla çıkan karar doğrultusunda ihaleyi Koç grubu şirketi olan RMK Marine kazandı. Fakat ihaleye davet edilmeyen firmalarda rahatsızlık meydana geldi. Savunma kaynakları, ihalede rekabetin sağlanmadığı yönünde Başbakanlık'a ulaşan şikayetin Sedef Gemi İnşaat A.Ş.'den geldiğini belirtiyor. Fakat şirket yetkilileri bunu resmi olarak doğrulamadı.
İNCELEME TAMAMLANMADI
Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri incelemelerini henüz tamamlamadı. Müfettişlerin raporu doğrultusunda ihalenin geleceği de belli olacak.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı, daha önceki büyük ihalelerde de MİLGEM projesine benzer yöntemle ihaleye çıkmıştı. İhaleyi üstlenebilecek firmalar davet edilerek bu şirketler arasında Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde kazanan firma açıklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dadaş07 Temmuz 2013 20:57

    ihaleyi lütfen iptal ediniz. vatan hainlerine ihale vermeğin lütfen.

  • Ali KILKUYRUK05 Temmuz 2013 18:55

    Koç akp nin rakiplerine para yagdiracak göreceksiniz Belediye secimlerinde aha buraya yaziyorum

  • Ali KILKUYRUK05 Temmuz 2013 18:52

    Desenize hukumet kararli Koç lari kuzuya cevirecek...

  • hope04 Temmuz 2013 18:33

    koç grubuna bu hükümet hiç bir ihale vermez ama sandık yakın halktan büyük bir osmanlı tokadı yiyecek bu hükümet göreceğiz heryer taksin heryer direniş

  • akıl tutulması04 Temmuz 2013 16:06

    Yerli otomotiv yapmaya yanaşmadı diye Koç grubuna sallayanların kendisi Koç en kral arabayıda yapsa almaz çünkü bunlar Almanları sever sözde çakma müslümanlar

  • hamdi 04 Temmuz 2013 14:42

    avanta vermedigi icinmi inceleme baslatilmis.yuzde yuz gezi parki intima anlamamak salakliktir.show tv ihalesiz satildi padisah.

  • vatan04 Temmuz 2013 13:38

    zaten bu MONTAJCILARIN yaptığı gemiden hayır gelmezdi!!!ürettikleri bişey yok,getir uzak doğudan bursada montajla sonrada göbeğini taşıyanlara kakala gitsin!!!

  • mta04 Temmuz 2013 13:18

    Koç grubu Uzanlara benzemez, Koç demek Türkiye demek onunla uğraşan ülkeye zarar verir.

  • yorumcu04 Temmuz 2013 12:46

    karayolu ıhalesınde koc grubu ulkerı yanına aldı tayyıp yemedı ıptal etdı sındı bunuda ıptal edecek okadar kolay mama yok bıraz rısk alcan yerlı otomotıve nıye yanasmıyo koc enıyı tesısler onlarda onlar hep ısın kolayında yıllarca tofas ve arcelıkde kartondan urunler satdılar.

  • yorumcu04 Temmuz 2013 12:40

    karayolu ıhalesınde koc grubu ulkerı yanına aldı tayyıp yemedı ıptal etdı sındı bunuda ıptal edecek okadar kolay mama yok bıraz rısk alcan yerlı otomotıve nıye yanasmıyo koc enıyı tesısler onlarda onlar hep ısın kolayında yıllarca tofas ve arcelıkde kartondan urunler satdılar.

  • ata04 Temmuz 2013 12:16

    İhale isterse bin defa iptal etsin KOÇ parayı bastı mı apışıp kalır hükümet.

  • akan04 Temmuz 2013 12:02

    eee sayın KOÇ lar hesap döner sap döner tekerlemesini duymuşmuydunuz siz?divan otelini militan karargahına çevirmekle olmuyor bu işler dimi??

  • GEZİ PARKI04 Temmuz 2013 09:23

    BUNLARIN GEZİ PARKI İLE ALAKASI VARMI ? SİYASİ ATIŞMALARIN KARŞILIĞI OLARAK BİR İHALEYE BU TİP YAKLAŞIMLI ASILLI-ASILSIZ HABERLER ??