E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoç'tan inceleme sonrası ilk mesaj!---

Koç'tan inceleme sonrası ilk mesaj!

Koç'tan inceleme sonrası ilk mesaj!
29 Temmuz 2013 - 08:20 borsagundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, grup şirketlerindeki incelemeler sonrasında ilk kez mesaj verdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, grup şirketlerindeki incelemeler sonrasında ilk kez dolaylı mesajlar verdi. Koç, ülkenin geleceği için çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin global bir oyuncu olması dışında planımız olamaz” dedi.
Vatan'dan Güven Adalı'nın haberine göre, Koç Holding, grup şirketleri Tüpraş, Aygaz ve Opet’te gerçekleşen vergi ve marker incelemeleri sonrasında ilk kez dolaylı yoldan mesajlar verdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin global bir oyuncu olması dışında hedeflerinin olmadığını açıkladı.
60 milyon liralık yatırımla İstanbul Sancaktepe’de inşa edilecek Ford Otosan Mühendislik Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Ali Koç, Koç Topluluğu’nun kurulduğu günden itibaren uzun vadeli bir bakış açısı ile yatırımlarını gerçekleştirdiğini, Türkiye için yaratılan katma değeri sürekli artırmayı hedeflediğini belirtti.
Ar-Ge’ye 2.7 milyar TL
Koç, şöyle devam etti:

“Türkiye’yi 2023 vizyonuna, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacak temel taşlarından biri Ar-Ge gücümüzü geliştirmektir. Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcamasını yapan topluluğumuzun son 5 yıldaki yatırımı 2.7 milyar TL. Türkiye ekonomisinin yüzde 9’unu, ihracatının yüzde 10’unu, devletin toplam vergi gelirlerinin yüzde 9.4’ünü teşkil eden Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamasındaki payı yüzde 10 düzeyinde. Durum böyleyken Türkiye’nin global bir oyuncu olması dışında bir hedefimiz, planımız olamaz.”
Destekler motive etti
Ali Koç, “Ülkemizin ortalama Ar-Ge harcamalarının net ciroya oranı yüzde 0.9 iken, Koç Topluluğu’nda bu rakam yüzde 1.73 ile uluslararası standartlara yakın seviyelerde. Hükümetimizin Ar-Ge’ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı oldu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 246,50
En Yüksek: 252,00
En Düşük: 236,50
Değişim 3,88 %
FK: 8,65
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 3.341.182.071
Toplam Adet: 13.767.989
Ağırlıklı Ort.: 242,54
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş30 Temmuz 2013 00:03

    koç grubu gel KASTAMONUYA

  • Nevzat BAŞAK29 Temmuz 2013 21:56

    Hükümetler gelip geçici KOÇ daima bu ülkenin dişli çarkı olmasa binlerce insana ekmek vermezdi değilmi Ak parti sanayicilerle uğraşacağına işine baksın kendi ülkenin firmalarına bari köştek olmasın

  • vergi müfettişi arkadaş29 Temmuz 2013 15:13

    bana cevap vermişsin sen işine bak ben bilirim sen gel istersen birazda sana öğreteyim koçun nasıl vermediğini

  • ANLARSINIZ ZAMANLAN.29 Temmuz 2013 13:31

    Gezide gezmeyenler diye yazan arkadaş yazıyorsunki sanayici hükümetlen arasını iyi tutandır peki şimdi bende sana soruyorum olarak ortakmı oluyorlar.sata sata ülkede birşey kalmadı akın şimdiden yazıyorum 50 sene sonra doğu ve güneydoğuda yeni bir devletin kurulması için şimdiden ayrımcılıklar yapılıyor işte ozaman çocuklarımızın bile ülkenin fotoğrafı değiştirilerek demiyeceklermiki bu ülkeyi bu hale büyüklerimiz nasıl getirdi neden kimse karşı koymadıda bizler bu hale geldi ALLAH onların binbir türlü belasını versin diyeceklerdir.bazıları akp yi överek yazılarını yazmaya çalışıyorlar ama düşünmedikleri birşey var oda zamanı geldiğinde aynı çukurda kendi çocuklarıda olacaklardır ve hepside o geminin içinde BOĞULACAKLARDIR.bunları hiçmi hiçdüşünmüyorsunuz niye şu anda çıkarlarınız doğrultusunda yaşıyorsunuzda ondan.unutmayın herşey para vede başkalarına dırtını vermek değildir.

  • santa29 Temmuz 2013 13:17

    ben koçun argeye 2.7 milyar tl falan ayırdığını sanmam ayırdıysa da parasını devlet ödüyordur kesin

  • kamil29 Temmuz 2013 13:08

    Yıllarca çürük t..ş arabaları millete araba diye satmadılar mı?İlk çıktığında yan dikiz aynaları opsiyonelmiş der eskiler.Böyle bir şey var mı? Anadolun kaportasını eşekler yemiyormuydu? Durup duruken yanmıyorlarmıydı? Tutunca elde kalan buzdolabı kapıları mı argeden çıkan sonuç?

  • gezide gezmeyenler29 Temmuz 2013 13:05

    kardeşim bırak gezi parkına destek vermeyi akıllı sanayici hükümetle arasını iyi tutandır dikleşme dik dur sana yeter gaza gelme gaz bombası yeme bırak üç beş vandalı şemsiyen altına almayı bak işine seni seviyoruz ama bazen yahnlış işlere giriyosun

  • falcao29 Temmuz 2013 13:04

    abd ve israil koçu sever ama bu hükümetin devrilmesine kendileri için daha iyisi bulunana kadar kesinlikle izin vermezler çünkü çok önemli projeler yürütüyorlar aralarını bulurlar bir şekilde, askerler bu hükümetin nasıl korunduğunu çok iyi anladı sanırım koç da anlayacaktır.

  • Ar ge?29 Temmuz 2013 11:52

    Bursa'lı fabrikatör arkadaş anlatıyor; Normal yapılan işleri AR GE diye gösterip milyonlarca lira devletten destek alıyorlarmış!

  • Vergi müfettişleri29 Temmuz 2013 11:48

    Anlaşılan o ki herkes hesap uzmanı, vergi müfettişi olmuş, yok o vergi veriyo bu vermiyo, nerden biliyosunuz arkadaşı daha T tablosu okumayı bilmiosunuz, amam cok ahkam kesıyosunuz

  • orhan t29 Temmuz 2013 11:37

    Abdülhamid bönemi kadar baskıcı bir dönem yaşıyoruz.Yönetim şeklimizin adı Cumhuriyet.Muhalifleri korkut,sindir,yok et mantığı ile ülke yönetiliyor.yazık size

  • Erol29 Temmuz 2013 11:15

    T.özal söylediklerinizin baş kısmına katılıyorum ama koçların küçüleceğine katılmıyorum çünkü Yahudi lerde mal bölünmez

  • Hasan29 Temmuz 2013 11:12

    Yandaslara, rantla para kazanandan 99% oraninda vergi cezasini indir, uretene, istihdam olusturana vergi, vergi rekortmenine ceza vermeye calis. Sonra da magdurum da magdurum diye agla.

  • vergi ve koç :)929 Temmuz 2013 11:11

    koçun verdiği verginin yüzde kaçı devletin kasasına girdi acaba ? sanata spora eğitime yardım ediyorum diyerek bunları vergiden düşen zenginler verdiğin vergi mi ben inanmıyorum !

  • huseyin29 Temmuz 2013 10:56

    Kürşat beye katılıyorum sonuna kadar, gelin sandığa sandıktan kaçan demokratlar

  • Yanlış adrestesin...29 Temmuz 2013 10:42

    Başbakan son on yılda zengin ettiği Yandaş iş adamlarına Vergi Müfettişlerini göndersin. Yandaş iş adamları bu ülkede neden vergi ödemez, neden vergi ödemeyi sevmez? Tamince, Albayrak, Topbaş ve daha onlarcası son on yılda Akp zenginleridir. Neden bunların şirketleri Maliye tarafından denetlenmez, neden bunlara ceza kesilmez?

  • kürşat29 Temmuz 2013 10:42

    (az kaldı...) rumuzlu arkadaş, Türk halkının her zaman koç grubunun yanında olduğunuda nerden çıkardın. Evet biz halk olarak ibretle bekliyor seçimleride dört gözle bekliyoruz. koç grubu ve senin gibilerini sandığa gömmek için

  • T.özal29 Temmuz 2013 10:31

    Koç ailesi nekadar dürüst gibi gözüksede bir çok kişinin canını yakmıştır tarih boyunca sürecek gücülerine inançları tam gözüksede eninde sonun böyle şirketler 3 veya 4 kuşak ta yok olmaya veya küçülmeye mahkumdur.

  • akbaba 29 Temmuz 2013 10:04

    şu son zamn zenginlerin vergi verdiklerini hiç görmedik oysa koç hold vs şirkelri yıllardır devletimze en vergi veren şirklerd

  • Az kaldı...29 Temmuz 2013 10:00

    Türk Halkı her zaman Koç grubunun yanındadır. Başbakan daha önce Doğan grubuyla böyle uğraştı. Dünyanın hiç bir yerinde verilmemiş komik vergi cezaları Doğan grubuna kesildi. Aynısını intikam ve nefret duygularıyla Koç'lara uyguluyor. Halkımız ibretle izliyor, seçimleri de dört gözle bekliyor. Yapanın yanına kar kalmayacak,başbakan bunların bedelini çok ama çok ağır ödeyecek.

  • kudi190529 Temmuz 2013 08:54

    Ülkedeki bütün şirketlerin ve bütün hükümetlerin sorunlarıdır bunlar.Denetleme mekanizması olmayan ülkelerde ve hükümetleri böyle olup, her kararı siyasi alan ülkelerde bunlar çok olur ve sonu da gelmez. Aynı tas aynı hamam, söylemler değişir, işleyiş değişmez.

  • Defne29 Temmuz 2013 08:53

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Yolsuzluk olmasa mali denetimden hisseler etkilenmezdi.

  • ESAS SORUN BU29 Temmuz 2013 08:29

    ESAS SORUN AR-GE OLMAYAN PARAVAN EVRAKLARA, SAHTE İÇERİKTE HAZIRLANMIŞ DOSYALARA MİLYARLARCA DOLAR DESTEK VERİLMESİ. GELEN DENETİM EKİBİNDEKİ PROFESÖRLERE RÜŞVET VEREREK OLUMLU RAPOR YAZDIRTIP, DEVLETTEN PARA ALINMASI.