E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKocias: Türkiye'yi dahil etmezsek hayal kırıklığına uğrayabiliriz---

Kocias: Türkiye'yi dahil etmezsek hayal kırıklığına uğrayabiliriz

Kocias: Türkiye'yi dahil etmezsek hayal kırıklığına uğrayabiliriz
02 Mart 2019 - 08:26 borsagundem.com

Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, "(Doğu Akdeniz'de enerji denklemi) Türkiye'nin oradaki ticari gelişmelere katılımını sağlamalıyız. Adil bir şekilde olmalı. Her şeyi kendimize almaya çalışırsak büyük hayal kırıklığına uğrayabiliriz" dedi

Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, bu yıl 4.'sü düzenlenen Delfi Ekonomik Forumu'nda katılımcılara seslendi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerde ABD etkisine değinen Kocias, "ABD'nin, Türk-Yunan ilişkilerinde hakem olmasını bekleyemeyiz. Tabii ki tüm büyük güçlerin bizi çok sevmelerini isterim ama bu imkansız. Amerika ve diğer güçler bölgede istikrar istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"DOĞAL GAZIN AVRUPA'YA TRANSFERİ"

AA'da yer alan habere göre Kocias öte yandan, Kıbrıs açıklarında Rum kesiminin doğal gaz arama çalışmalarına ve son gelişmelere ilişkin, oradaki aramaların devam etmesinin ve doğal gazın Avrupa'ya transferinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

"TÜRKİYE'Yİ DAHİL ETMELİYİZ"

Türkiye'nin bölgedeki rolüne ilişkin ise Kocias, "Türkiye'nin oradaki ticari gelişmelere katılımını sağlamalıyız. Adil bir şekilde olmalı. Eğer her şeyi kendimize almaya çalışırsak büyük hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Bu yüzden Türkiye'yi dahil etmeliyiz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)