E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Yurt dışından dönen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı---

Koca: Yurt dışından dönen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı

Koca: Yurt dışından dönen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı
05 Mart 2020 - 15:45 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, Korona virüs bilim kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca, "Vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate alsın. Biz bu mücadeleyi ancak vatandaşlarımızla veririz" ifadelerini kullandı

THY'nin İstanbul-Singapur uçuşu yapan uçaktaki bir yolcuda yapılan testlerde korona virüs pozitif çıkması büyük panik yaratmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yolcunun Fransa vatandaşı olduğunu, uçağın yolcusuz olarak döndüğünü ve mürettebatın karantinaya alındığını açıkladı.

Koca, "Singapur’da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır" açıklamasında bulundu.

Dün, Singapur medyasında yer alan haberlerde, 3 Mart tarihinde THY'nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda korona virüs tespit edildiği belirtilmişti. 

Singapur Sağlık Bakanlığı'nın uçaktaki diğer yolcuları da takip altına aldığı ifade edilmişti. 

Korona virüs bilim kurulu toplandı

Sağlık Bakanı Koca, toplantının ardından açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başlıkları,

Vatandaşlarımız uyarılarımızı dikkate alsın. Biz bu mücadeleyi ancak vatandaşlarımızla veririz.

Vatandaşlarımız bu dönemde yurt dışına çıkmasın.

Korona virüs tanısı konan kişi Londra'dan Singapur'a giden Fransız transit yolcu.

Uçağımız Singapur'dan yolcusuz döndü, mürettebat 14 gün boyunca gözetim altında kalacak.

Virüs yaşlılar için daha da risk oluşturuyor.

84 ülkede görülmeye başlandı ve her geçen gün bu ülkeler artıyor ve yurt dışına giden dönen kişi potansiyel virüs taşıyacısı olabilir.

Bulaşıcılığı önlemek için vatandaşımız bu dönem yurt dışına mümkün mertebe çıkmasın, gidenler evde 14 gün kendisini izole etsin.Avrupa'da her geçen gün ağırdan alınan tedbirler giderek bizi, ülkemizi risk altına sokmakta.

İran'dan tahliye edilenler
 
Herhangi bir pozitif vaka yok.

Çin'de kaynak bulan bu virüs Türkiye'de vuku bulmadı.

Şüpheli bulunup numune alınan vaka sayısı 1363, bunlardan pozitif çıkan hiçbir vaka olmadı.

İstanbul'dan kalkan uçakta koronavirüsü çıktı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Merak etmeyin 05 Mart 2020 22:04

    Bizim cinci hocalar bu virüse de bir çare bulur

  • doğru05 Mart 2020 17:25

    eğer çin gibi virüse kapılıp binlerce insan ölseydi türkiyede insanlar hastahaneleri darmadağın ederlerdi millet birbirini çiğnerdi...

  • Analitik dusunce05 Mart 2020 17:22

    Koronavirus Turkiye de gercekten yok mu yoksa bizimkiler tespit edemedigi icin mi yok? Bence bu olay ikinci secenegin dogru oldugunu teyit ediyor. Zaten hastaneye giderseniz goreceksiniz test yapma sarti olarak cine gitmis olmaniz gerekiyor. Baska ulkeden geloyorsaniz prosedure gore teste ihtiyac yok.

  • Doğru05 Mart 2020 23:46

    Senin düşüncen analitik değil tamamen cahilce ,Avrupa birliği 200 konu başlığında Türkiye'yi incelediğinde sadece tıp konusunda yüzde 80 not vermiş diğer konularda yüzde 50 nin altında...

  • Her seyiniz reklam05 Mart 2020 15:35

    Yolcuları kontrol edemediğiniz açık. Singapur hava alanındaki yetikililer bunu tespit ediyor, bizim hava alanında adam elini kolunu sallaya sallaya geçiyor. Asıl bunun cevabını ver. Ben bir hafta önce hava limanından geçerken termal kamera vardı fakat gorevli basında degildi. Her seyiniz gösteris ve reklamdan ibaret baska birsey degil.

  • .. 05 Mart 2020 18:25

    Burda yine eleştirilerinizi döktürüyorsunuz, demekki gayet sağlıklısınız. Merak etmeyin hastalık görülmüş olsa hafiye gibi malum insanlar var illaki haberiniz olur. Bu kadar ülkemize düşman olmayın

  • Her seyiniz reklam05 Mart 2020 17:10

    Oncelikle olup bitenden hanerdar olun. Istanbul da iki hastane var koronovirus konusunda yetkilendirilmis. Ben yurt disindan geldim ve ates sikayeti ile lutfi kirdara bizzat basvuruda bulundum. Bana soyledikleri sey istanbul da test kiti yok. Numune Ankara ya gonderiliyor 3 gun icinde cevap geliyor. Cin den gelmiyorsaniz zaten test yapilmiyor. Bunlar bu kadar ciddi calisiyorlar.

  • akıl05 Mart 2020 16:23

    dünyanın her tarafında virüsden dolayı ölüm olurken teşekkür edeceğine eleştri yapıyorsun ,nasıl bir millet olduk, hiç kimse ben bu ülkeye nasıl faydalı olabilirim demiyor herkes birbirini eleştiriyor  , hazımsız bir toplum olduk...

  • veri05 Mart 2020 16:17

    onun içinmi en az biz etkilendik herşeyi çok biliyorsunuz...

  • okiman0705 Mart 2020 15:57

    aynen John Waynen. Antalya da herkes termal kameranın önünden geçmek zorunda

  • okiman0705 Mart 2020 15:23

    Bu lavuk İstanbul geldiğinde neden kontrol edilmedi ??????????????

  • simdi 05 Mart 2020 15:18

    transit yolcuysa viruslerini Istanbula birakmis olablir..