E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Yeni bir dalga beklemiyorum ---

Koca: Yeni bir dalga beklemiyorum

Koca: Yeni bir dalga beklemiyorum
31 Mayıs 2020 - 19:49 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CNN Türk'e pandemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları şöyle:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın dönemi sonrası ilk röportajını CNN TÜRK Muhabiri Fulya Öztürk'e verdi. Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları şöyle:

- Acil durum hastanesi konsepti gerekliydi.

- Sağlık ordumuzla başarıyı sağladık. Vatandaşımız salgında katılımla gereğini yapmalı.

- 2.dönem kontrollü sosyal hayat adını verdik. Şu dönem 3 şeyi ihmal etmememiz gerekiyor. Maskeyi asla ihmal etmeyelim. Sosyal mesafe önemli. El hijyenini de ihmal etmeyen bir sürece girmiş olduk.

- Salgın Avrupa'da en geç Türkiye'ye geldi. 6 haftalık sürede ilk dönem tamamlandı.

- Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62'yi geçmedi.

- Yeni bir dalga beklemiyorum. 

- Herkes birbirini uyarmalı, kurallara uyulmalı. Halkımız sorumluluk çerçevesinde hareket etsin.

- Dünyada bu salgın bitmedikçe Türkiye'de etkisini sıfırlamak kolay olmaz. Çünkü Türkiye Avrupa ile çok yakın ilişki içinde olan ülke. Birçok noktada testler yapmak noktasında yapılması gerekenleri uyarmak noktasında bakanlık olarak çok hassas davranıyoruz.

Erdoğan: Sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yapıyoruz

Bakan Koca: Tehlike henüz geçmiş değil.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatan sever01 Haziran 2020 06:55

    Turizim bölgelerin kalabalıkladmasiyla birlikte hastahanerin yetersizliğine karşı hükümet önlemleri artmalı geçici yerler temin edilmeli. herşeye rahmen hazırlıklı olmalı

  • Vatandaş 01 Haziran 2020 06:45

    Sorumsuzca davranışlardan ve kurallara uyulmamasından" dolayı bazı yerlerde salgında ikinci dalganın görüldüğünü vurgulayan İspanya Pedro Sanchez, şöyle konuştu: "İkinci dalga olacak ama ulusal sağlık sistemimizi riske atmamak için bunu olabilecek en az yoğunlukta yaşamak için elimizden geleni yapmalıyız.

  • Fb01 Haziran 2020 00:54

    Kronik hastalara idari izin veriyorsunuzda ilaç kullanamayacak olan hamileleri niye unutup insanları geriyorsunuz. Yarın işte virüs kaparlarsa ne olacak çift can taşıyan bu insanlara. Veya hamilelere risk yoksa millete hiç risk yok demektir artık. Umursamaz kimse.  İnşallah tez zamanda tedbir alınır 

  • Kaan KILIÇ31 Mayıs 2020 23:33

    Boş konuşmayalım arkadaşlar; psikolojik bir KatKısı var maske takmanın da ,mesafenin korunmasının da...

  • mehmet31 Mayıs 2020 22:00

    ikinci ve üçüncü dalga olmayacak inş.. insan vücudunda mutasyona uğratma gücü vardır.. binlerce yıllık insanlık tarihinde sayısız virüs türü mutasyona uğradı ve tükendi. bu böyle olmasaydı hijyenin dahi olmadığı  zamanlarda insan evladının soyu tükenirdi. korkmaya gerek yok.. mutasyon da gerçekleşmiştir. bunu nereden anlıyorum doksan yüz yaşındaki insanlar artık iyileşiyorlar. iyileşen sayısında çok fazla artış var.

  • Okie Dokie31 Mayıs 2020 20:35

    İster ikinci dalga olsun ister üçüncü dalga olsun ben kendi dalgama bakıyorum. Keyfim yerinde.

  • dalgalar31 Mayıs 2020 20:07

    dalgadan dalgaya

  • pandemi vol.231 Mayıs 2020 20:05

    Yeni bir dalga beklemiyorsun mademki ne diye kurallara uyalım diyorsun be adam..Maske kullanma zorunlulugu kaldırılsın, Havaalanlarında, Gümrüklerde v.b test uygulamasın, şezlongları dip dibe yapalım mesafe olmasın, seyahatlerde HES uygulaması olmasın, İzolasyon şartları ve sosyal mesafe koşulları kalksın v.b kısacası eski normal hayatımıza geri dönelim. Tüm dünya otoriteleri 2. dalga gelecek diyor sen absürd açıklama yapıyorsun. Hiçbir pandemi 1. dalgada bitmemiştir bu da bitmeyecek.

  • vatan sever01 Haziran 2020 06:59

    belli ki senin altın ve doların var. Altın ve doları olanlar etrafim da var bu beklenti içindeler...