E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Salgının hızını yeniden kestik---

Koca: Salgının hızını yeniden kestik

Koca: Salgının hızını yeniden kestik
09 Ekim 2020 - 11:35 borsagundem.com

Bakan Koca, "Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik" açıklamasında bulundu.

Adana'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün Türkiye'deki etkisine ilişkin son durumu paylaştı.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Sağlık ordumuzla mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay şiddetlenme yaşamıştık. Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçmişti. Bazı il ve bölgelerimize müdahalelerimiz oldu. Salgının hızını yeniden kestik. Hedefimiz günbegün hasta sayısını azaltmak.

Son 2 haftada vaka sayımız 3'te 1 oranına indi. Adana'da vakamız eylül ayında en yüksek olan sayı, yüzde 66 azalma gösterdi.

Adanalı hemşehrilerimizi uyarmak istiyorum. Büyüklerimizi yeterince koruyamadığımızı görüyoruz. Adana'da şuan 228 filyasyon ekibimiz sahada hızla çalışıyor. Her ekip 3 kişiden oluşuyor.

Türkiye genelinde temaslıların taraması ortalama şu dönemde 7.5 iken Adana'da 6.5 saate kadar inmiş oldu. Bu Türkiye ortalamasının da altında. İhmal edilen tedbirler hepimize acılar yaşatıyor.

Her fırsatta altını çiziyorum, temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgının kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye, dünyada filyasyonu, yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 09 Ekim 2020 17:46

    Güven sıfır.

  • vatandaş09 Ekim 2020 13:26

    O kadar fazla yalan söylediniz ki hiç bir güvenirliğiniz kalmadı. Maalesef hükümetten gelen hiç bir açıklamaya inanmıyorum.

  • Okie Dokie09 Ekim 2020 13:22

    Sen önce vaka mı hasta mı ona karar ver Mr Husband

  • haramzadeler09 Ekim 2020 13:01

    bi haltı kesemedin milleti kandırmaktan vazgeçin aptal olanlar bile ilaç bulunmadan bir çaresi yok bu tedbirlerin biliyor aldığınız paranın bulunduğunuz mevkinin hakkını verin de bir şeyler üretip illetten kurtarın insanları tabi bu beceriksizlik ile nasıl olacağı muamma....

  • Mehmet karacabey09 Ekim 2020 12:28

    Vakaları açıklama şeklinden sonra Bende güvenmiyorum artık.. öyle saçma şeymi olur be kardeşim... varsayalımki ben gittim veya filyasyon ekibi geldi test yaptı bana.. Bu durumda çıkıcak sonuçta sadece iki alternatifli diğilmi YA POZİTİF YA NEGATİF.. Negatifse ne alā amma pozitifsem tabloda bildir .. bizde vatandaş olarsk durumu daha iyi anlıyalım.. bulmaca çözdürme bize

  • cingöz09 Ekim 2020 12:24

    aferin koçum benim. iyi kestin yanlız, karppuz gibi

  • Acaba?09 Ekim 2020 12:20

    Siz mi kestiniz, yoksa salgın mı yakamızı bırakıyor?

  • Bika09 Ekim 2020 12:19

    Pozitif vakaların tamamı açıklanmazsa inandırıcı olmuyor, antikor testi sonuçları açıklanan vaka sayılarıyla büyük oranda uyumsuz çıkacak.

  • bu dünyadan biri09 Ekim 2020 12:10

    Güvenim kayboldu, sana güvenmiyorum.