E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Önlemler yeterli olmadığı için virüs 106 ülkeye yayıldı---

Koca: Önlemler yeterli olmadığı için virüs 106 ülkeye yayıldı

Koca: Önlemler yeterli olmadığı için virüs 106 ülkeye yayıldı
09 Mart 2020 - 16:22 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, korona virüsle ilgili yaptığı açıklamada virüsün 106 ülkeye yayılmasının temel sebebinin önlemlerin geç alınmış olmasından dolayı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyaya hızla yayılan korona virüs hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, şu an Türkiye'de tespit edilmiş herhangi bir vakanın olmadığını belirtirken virüsün ortaya çıktığı ülkelerde önleyici tedbirlerin geç alınmış olmasından dolayı salgına döndüğünün altını çizdi.

Korona virüs durmuyor durdurulamıyor

"Avrupa'daki vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmasın"

"Mevcut durumda eğer virüs ülkemize gelecekse büyük ihtimalle yurt dışından yeni girişlerle veya yurt dışından dönüşlerle olacaktır." diyen Bakan Koca, devam etti:

"Özellikle Avrupa'daki vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları, çıkacaklarsa maske kullanarak çıkmaları, herhangi bir hastalık belirtisi olduğunda ise sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum." 

Korona virüs NATO'ya da sıçradı

"Korona virüs konusunda başka ülkelere yardım edebilecek konumdayız"

Türkiye'nin korona virüs konusunda başka ülkelerden alabileceği bir yardım olmadığını belirten Koca, "Türkiye olarak yardım edebilecek konumda olan ülkelerden biri biziz." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizde vaka görülmesi mümkündür, ama yayılmasını önlemek bizim elimizde."

Katar'da korona virüs nedeniyle eğitime ara verildi

"Vatandaşlarımızın endişeye kapılmasını gerektirecek bir durum yok"

Vatandaşların endişeye kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığının altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Devlet organizasyonlarımızın tamamı, bakanlığımız, yapılması gerekenlerin hepsini diğer hiçbir ülkenin yapmadığı kadar yapıyor." 

Mısır'da korona virüs nedeniyle ilk ölüm

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fahri09 Mart 2020 23:46

    Temizliğe dikkat edilir düzenli beslenilirse yakalanmayabiliriz.Korona var,diye mutsuz olacağınıza,tedbirinizi alın yokmuş gibi mutlu olun.Korona bizi teslim almamalı.

  • İnandırıcı değil09 Mart 2020 21:54

    Türkiye de basın özgürlüğü olmadığı, hukuk ve adalete olan güven çok azaldığı için, söylediklerinize yurt içinde de yurt dışında da pek inanan olduğunu zannetmiyorum. İlaveten corona ile ilgili sağlık bakanı haricinde herhangi bir yetkilinin açıklama yapmaması, sosyal medyada haber yapanların hemen göz altına alınması bu güvensizliğin artmasına neden oluyor diye düşünüyorum.

  • osman09 Mart 2020 21:13

    sarımsak ............... acı biber .............. ballı limon suyu ...............kendinizi riske atmayın gribe yakalanmadan önce mutlaka tüketin.

  • Akmal seni 09 Mart 2020 19:18

    Bana kalırsa bizdede ne virüsler var ama haberiniz yok...

  • Yeni Türkiyeli 09 Mart 2020 19:08

    Borsada tahtalı sistemden bir broker tanırım. Lakabı felaket FM idi. Sanırım mevta oldu. Merhum Mardin tahtasında mesken tutmuştu. Malum terörün yoğun olduğu zamanlar... her terör olayında tahtanın başında “ PKK saldırmış şu kadar hasar var “ diye bağırır ve tahta da açık yapardı. Hastalıklı bir ruh hali. Görüyorum ki aynı durum ülkemizde her daim ve her sektörde görülür olmuş. Şimdi de bazıları virüs çıksında benim kârım olsun diye türlü şaklabanlıklar yapıyorlar. Onlar için doğru neymiş, ülke virüsle başarılı şekilde uğraşıyormuş , vaka ve ölen yokmuş hiç önemli değil. Yeter ki ülke zarar görsün sözüm ona hükümet değişsin. Beyler artık eski Türkiye yok. Amma eski zihniyete devam derseniz bilin ki az kaldı fosilleşecek ve çocuklarınız hatta torunlarınıza bile güldüreceksiniz kendinizi...

  • Bırakın bunları 09 Mart 2020 22:10

    Bir şeyin başına 'YENİ"ÖZ" gibi terimler olursa aslının TAKLİDÎ anlamına gelir. TÜRKİYE TÜRKİYEDİR. TÜRKLERİNDİR.

  • Yorum09 Mart 2020 18:57

    İki yıl önce hastalandım 5 gün hiç bişey yemedim 6. Gün yogut yemeyi denedim onuda hemen çıkarttım yüksek ateş öksürük halsizlik neyse doktora gittim kan aldılar ve ultrason röntgen mr idrar tahlil felan bakmadık hiç bişey bırakmadılar ardından tekrar kan tahlili acilen giriş yapmıştım tüm bu tahlil sonuçları teker teker gelmeye başladı sonra doktor size bir serum takalım dedi onuda taktı ardından tekrar geldi yanıma sizi yatıracaz dedi neden dedim Bi virüs mü mikrop mu bişey dedi ama biz bu virüsü tanısın koymadık henüz dedi serum bitince evden eşyalarımı alıp geleyim dedim yalnız gitmiştim çünkü Bi daha geri gitmedim 1 hafta daha yattım evde daha sonra iyileştim yani hiç olmayan bilinmedik bir hastalığa doktor ne yapsın bişey yapamaz

  • Mehmet09 Mart 2020 17:29

    Mazlumlarin Hayır duası. . Türkiye gibi mazlumlarin duasını alan başka bi memleket yok.. sadaka çok belayi defeder. Anlayana. ..

  • Korona test kiti09 Mart 2020 17:28

    Bu bakan su hastaneler yap islet devret ile 100 tane hastane parasını 1 mutahite oduyoruz diyen degil mi. Var mı oglum Korono virus test kiti hastanelerde yoksa test edemediginiz icin mi kimse yakalanmadı diyonuz?

  • Virüsssss09 Mart 2020 18:59

    İnsan muhalif olunca üretken, ahlaklı ve tabi ki protest olur . Ahmak değil...

  • ... 09 Mart 2020 18:37

    Saçma sapan konuşma. Öyle olsa çevrende hiç kimse yakalanmazdı nasıl gizlenebilirdi

  • Yalancının09 Mart 2020 17:25

    Bakan yalan atıyorsan umarım senın sulalenden Koronaya yakalananlar olur.

  • Badem Makara Kukaraları09 Mart 2020 17:23

    Oglum ulkenin sınırlarından giren cıkanın haddi hesabı yok sokaktakı 3 kisiden 2 tanesi ya afgan yada suriyeli. Sen kimin aklı ile makara geciyorsun. Yakınlarımdan bir tanesine bir sey olsun kan alıp yurt dısında test ettiricem. Sonra kafana kasa degil siringa firlatırlar. Enflasyondaki gibi uckagıt yapmayın. Her yerde var Turkiye de yok oyle mi oldu bende Sezar

  • Mehmet09 Mart 2020 16:40

    Sağlık bakanımıza KOCAman bir tebrik.. Allah razı olsun.  Bütün dünyadaki bürokratları cebinden çıkarır MaaşAllah..

  • Bırakın09 Mart 2020 17:24

    Ya de gidin isinize ya. Umarım bu yalancıların hepsinin ailesinden Koronoya yakalanan olur İlahi adelet yer Bıbulur

  • Yaşasın Türklük09 Mart 2020 16:39

    İnşallah gelmez. Türk milliyetçisiyim ve Türklüğümle her zaman gurur duyuyorum. Korona virüsü Türk genlerine tersmiş bilimsel olarak kanıtlanmış yıllar evvel SARS virüsü dünyaya yayıldı ama ülkemizde görmedim. Bir de Türk örf ve adetlerimizle İslam kültürüne göre gerçekten temiz milletiz. Her yemekten önce ve sonra ellerimi yikarim tuvaletten çıkınca ellerimi güzelce yikarim yediğim içtiğim hep doğal. Allahın en özel yarattığı ırka sahibiz Türk olarak.

  • Himm09 Mart 2020 18:53

    Öküz gibi öküz..

  • Yorum09 Mart 2020 18:42

    Mesela türkiyede tüm insanlar kan örneğini versin bu kan örneklerinden yola çıkarak sadece o toplumu etkileyebilecek bir hastalık üretilebilir

  • Yorum09 Mart 2020 18:38

    Tabikide var insanlar birbiriyle aynı degil Afrika'daki insanla sen bir misin meya macarlarla öyle bir virüs olabilir ki sadece japonyada görülebilir veya sadece meksikada görülebilir böyle hastalıklarda var zaten hali hazırda bu beslenme alışkanlığı veya yaşam çevresinin etkisinden degil insanın genetiginden bu hastalığı önceden geçirmiş ve atlatmış milletler bile olabilir 300 500 yıl önce gibi veya 1000 yıl gibi bunlar Bi ihtimal tıp dediğin şey herşey bilmiyor bilselerdi yıllardır bazı hastalıklara çare bulurlardı zaten onlarında Bi sınırı var

  • dksk09 Mart 2020 18:14

    Lan ırka göre virüs mü varmış çomar beyinli virüs bir kere mutasyona uğramış her an görülebilir. aptal saptal şeyler yazmayın.